Ministerstvo vnútra: Ak uvažujete o kariére v polícii, umožníme vám absolvovať nadstavbové štúdium

0
Polícia - kontroly (Autor: archív KK)

Dlhodobo sa obsadenosť miest v Policajnom zbore pohybuje  okolo 92 %, pretože kritériá na prijatie do policajných služieb sú náročné. Vzhľadom na charakter policajného povolania však nie je možné od stanovených požiadaviek upustiť.

Zvýšením vekovej hranice prijatia do služobného pomeru chceme získať zrelších a stabilnejších uchádzačov a predísť častej fluktuácii mladých policajtov. Projektom nadstavbového štúdia máme v úmysle  osloviť mladých ľudí s policajným potenciálom a to absolventov stredných škôl. Záujemcom plánujeme poskytnúť plnohodnotnú možnosť rozvíjať schopnosti a tým ich pripraviť na službu v Policajnom zbore.

Uchádzači musia byť bezúhonní a spoľahliví, mať úplné stredoškolské vzdelanie  ukončené maturitnou skúškou a úspešne absolvovať prijímacie skúšky, ktorými preveríme znalosť slovenského jazyka, fyzickú  zdatnosť, ale aj duševnú spôsobilosť.

Štúdium otvoríme od septembra na Stredných odborných školách Policajného zboru v Pezinku a v Košiciach. Poslucháči absolvujú základný policajný výcvik a teoreticko-praktickú prípravu zo služieb poriadkovej, dopravnej, hraničnej a cudzineckej polície. Získajú  základy trestného a priestupkového práva a správneho konania. Vo výučbe je zahrnutá aj psychológia, komunikácia a etika v policajnej práci a odborný výcvik, ako strelecká príprava, sebaobrana, kondičná príprava,  ale aj odborné prípravy, ako taktická, chemická, civilná ochrana, pátranie či topografia.

Vo voľnom čase môžu poslucháči využívať posilňovňu, telocvične, strelecký trenažér, knižnično-mediálne centrum a pod.

Študenti nebudú v služobnom pomere, avšak zámerom ministerstva vnútra je zabezpečiť im bezplatné vzdelanie a tiež ubytovanie a stravovanie. Štúdium je považované za sústavnú prípravu na povolanie a rodičia študentov majú nárok na prídavok na dieťa. Po skončení budú absolventi kvalitne pripravení na úspešné zvládnutie prijímacieho konania do policajných radov a môžu byť  ihneď zaradení do výkonu služby na základných policajných útvaroch.

Všetky informácie s prihláškou nájdu záujemcovia na stránkach stredných policajných škôl v priebehu mája 2017. Prihlášky možno zasielať do 31.07.2017 na stredné odborné školy Policajného zboru:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

- Reklama -