Ministerstvo školstva už poslalo športovým zväzom finančné prostriedky na rok 2018

0
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SK (Autor: minedu.sk)

„Som rada, že ešte do konca tohto týždňa budú mať športové zväzy peniaze na svojich účtoch. Ide o dohodnuté zvýšenie rozpočtu na šport vďaka nárastu odvodu z prevádzkovania lotériových hier. Verím, že tohtoročný rozpočet sa pozitívne odrazí na fungovaní zväzov a podpore športových talentov,“ uviedla ministerka školstva Martina Lubyová.

MŠVVaŠ SR včera, 31. januára 2018, rozposlalo príspevky zo štátneho rozpočtu na rok 2018 jednotlivým športovým zväzom. „V tejto súvislosti by som chcela vyzdvihnúť a oceniť spoluprácu športových zväzov a SOV na kontrole a opravách zaslaných podkladov, vďaka ktorej sa podarilo spresniť štatistické údaje potrebné pre výpočet výšky príspevkov,“ doplnila Martina Lubyová.

Aj v tomto roku získajú najvyšší príspevok zo štátneho rozpočtu Slovenský futbalový zväz (vyše 9,5 mil. eur) a Slovenský zväz ľadového hokeja (viac ako 7,27 mil. eur). Ďalšími športmi v poradí sú tenis (4,196 mil. eur), atletika (takmer 2,29 mil. eur), plávanie (takmer 2,2 mil. eur) a kanoistika (vyše 2,0 mil. eur). V súčasnosti na Slovensku populárna a úspešná cyklistika získa 1,86 mil. eur,  lyžovanie viac ako 977 000 eur a biatlon vyše 538 000 eur. 

 

- Reklama -