Ministerstvo školstva: Za prvý týždeň zberu úspešne poslalo údaje 90 % škôl a školských zariadení

0
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SK (Autor: minedu.sk)

„S potešením konštatujem, že už počas prvého týždňa zberu zaslalo do systému údaje, takzvanú dávku,  6 256 škôl a školských zariadení, čo je 90 percent,“ uviedla ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová. „Zároveň chcem pripomenúť predstaviteľom zvyšných 659 škôl, aby nezabudli zaslať dávku o stave z 15. septembra najneskôr do 30. septembra, teda do tejto nedele. Len tak vieme zabezpečiť adresné a spravodlivé financovanie pre všetky zariadenia,“ doplnila M. Lubyová.

Predstavitelia škôl zadávajú údaje do RIS-u prostredníctvom svojich školských informačných systémov. Pri zadávaní údajov pre financovanie sa riadia Metodickým pokynom pre aktualizáciu rezortných údajov, ktorý je k dispozícii na webstránke rezortu http://crinfo.iedu.sk. Školy sa taktiež môžu obrátiť na operátorov kontaktného centra na e-mailovej adrese helpdesk@iedu.skalebo na telefónom čísle 0800 138 033. Inštruktážne video, ako si skontrolovať správnosť zaslaných dávok, je k dispozícii na tejto stránke.

Oproti minulému roku, kedy tento zber prebiehal v skúšobnej prevádzke, zaslalo v prvom týždni o 38 percent škôl a školských zariadení viac. Len 53 dávok prišlo bez potrebných údajov za žiakov, zástupcov týchto škôl oslovia v priebehu tohto týždňa pracovníci rezortného kontaktného centra.

„Oceňujem prístup škôl, ktoré sa k tejto novej úlohe postavili naozaj zodpovedne. Len spoločným úsilím dosiahneme, aby procesy v našom školstve boli efektívne a hodné 21. storočia,“vyhlásila M. Lubyová.

- Reklama -