piatok, 29 marca, 2024
7.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Ministerstvo školstva: Výsledky Testovania 5 si už môžu rodičia pozrieť v internetovej...

Ministerstvo školstva: Výsledky Testovania 5 si už môžu rodičia pozrieť v internetovej žiackej knižke

0
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SK (Autor: minedu.sk)

 „V uplynulých dňoch už viac než 700 základných škôl odoslalo približne 25 000 žiakom výsledky Testovania 5 prostredníctvom elektronickej žiackej knižky. Je to asi polovica základných škôl zapojených do celoslovenského Testovania 5 2019,“ uviedla riaditeľka NÚCEM Romana Kanovská. „V spolupráci s poskytovateľmi školských informačných systémov, aScAgenda a eŠkola umožňujeme školám takto rýchlo a efektívne sprístupniť otestovaným piatakom a ich rodičom výsledky testov z matematiky a slovenčiny, resp. maďarčiny. Veríme, že táto nová elektronická služba zefektívni a administratívne zjednoduší prácu škôl,“ doplnila Kanovská.

Školy, ktoré nový spôsob odosielania výsledkov piatakov nestihli zrealizovať pred odchodom na vianočné prázdniny, tak môžu urobiť v priebehu januára. Bližšie informácie, ako majú školy postupovať, ak chcú rodičom elektronickou formou sprístupniť výsledky Testovania 5, sú uvedené tu: https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5/roky/2019-2020?componentId=1616.

Kompletné výsledkové listiny škôl a jednotlivých žiakov bude NÚCEM posielať školám elektronickou formou v druhej polovici januára 2020. Školy dostanú aj podrobné informácie o tom, s akou úspešnosťou odpovedali na jednotlivé otázky v testoch ich žiaci v porovnaní s celoslovenským priemerom. Celoslovenské výsledky Testovania 5 2019, regionálne porovnania a analýzy NÚCEM zverejní na konci januára 2020.

- Reklama -