Ministerstvo školstva: Štátna tajomníčka navštívila Centrum voľného času AHOJ v Piešťanoch

0
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SK (Autor: minedu.sk)

Oľga Nachtmannová ocenila aktivity pre deti práve v letných, prázdninových mesiacoch. „Deti môžu využiť voľný čas, ktorý ponúkajú prázdniny pre rozvoj svojho talentu, pri záujmových, umeleckých, ale aj športových aktivitách,“ uviedla štátna tajomníčka.

Poslaním centier voľného času je umožniť deťom a mládeži užitočne využiť svoj voľný čas tak, aby centrá prispeli k výchovnému pôsobeniu na deti a mládež, protidrogovú prevenciu a spojenie vyučovacieho procesu s mimoškolskými aktivitami.

Štátna tajomníčka počas návštevy ocenila zrekonštruované priestory a kvalitné materiálno – technické zabezpečenie poskytujúce zázemie pre mimoškolské aktivity od prírodovedného až po humanitné zameranie.

Do bohatej ponuky záujmových činností patria aj súťaže širokého zamerania, jazykové olympiády, tábory a výlety. Okrem prázdninových mesiacov sa centrum voľného času venuje aj priebežnému vzdelávaniu sa pedagogických pracovníkov centra voľného času. O rozvoji využívania možností centra voľného času hovorí navýšenie počtu detských návštevníkov z počtu 200 na aktuálnych 670.

 

- Reklama -