Ministerstvo školstva: Štátna tajomníčka R. Kanovská otvorila odborný seminár o práci CVČ

0
Vyučovanie na cirkevnej škole (Autor: SITA)

„Zvýšený záujem rodičov vyplniť čas svojich detí zmysluplnými činnosťami viedol k rozvoju siete centier voľného času i rozšíreniu ich ponuky krúžkov. Tento záujem predstavoval a stále predstavuje pre centrá voľného času nielen príležitosť ale aj výzvu,“ uviedla okrem iného vo svojom príhovore R. Kanovská, ktorá sa venovala práci s mládežou aj v kontexte blížiaceho sa predsedníctva SR v Rade EÚ.

„Jednotnou témou vo všetkých oblastiach, ktoré chce na diskusiu predložiť rezort školstva, bude rozvoj talentu a excelentnosti. Oblasť mládeže je pritom chápaná omnoho širšie, ako len práca s talentovanými mladými ľuďmi a zameriava sa na rozvoj potenciálu, ktorý sa skrýva vo všetkých bez rozdielu. Na to, aby sa mohli stať úspešnými v živote a prospešnými i celej spoločnosti je dôležité, aby dostali možnosť tento svoj potenciál objaviť a ďalej rozvíjať,“ konštatovala štátna tajomníčka.

Na seminári okrem toho zazneli príspevky venované podrobnejšie nášmu predsedníctvu v Rade EÚ, ako aj príkladom dobrej praxe z jednotlivých centier podporujúcich nové prístupy v práci s deťmi a mládežou.

- Reklama -