Ministerstvo školstva: Na UK v Bratislave otvorili 60. akademický rok Jazykovej a odbornej prípravy cudzincov a krajanov

0
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SK (Autor: minedu.sk)

S Centrom ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského v Bratislave spolupracuje rezort školstva už dlhšie a zabezpečuje poskytovanie rozvojovej pomoci formou udeľovania vládnych štipendií zahraničným študentom na všetky stupne vysokoškolského štúdia na verejných vysokých školách v akreditovaných študijných odboroch. Súčasťou štipendijnej ponuky sú kurzy slovenského jazyka a odbornej prípravy pre študentov pred ich nástupom na vysokú školu, pokiaľ ich znalosť slovenského jazyka nie je dostatočná na absolvovanie štúdia vo zvolenom študijnom odbore zdôraznila štátna tajomníčka v úvodnom slove v rámci slávnostného otvorenia.

V akademickom roku 2019/2020 bolo priznané vládne štipendium na jazykovú a odbornú prípravu pred vysokoškolským štúdiom 41 študentom z rozvojových krajín.

Štátna tajomníčka Oľga Nachtmannová v závere svojho vystúpenia zdôraznila, že vládne štipendiá ako súčasť rozvojovej pomoci sledujú cieľ poskytnúť partnerským krajinám rozvojovej spolupráce vzdelaných expertov v oblastiach, v ktorých to konkrétna krajina najviac potrebuje. Zároveň zaželala úspešný štart v novom akademickom roku.

- Reklama -