Ministerstvo hospodárstva: SIEA získala na veľtrhu RACIOENERGIA cenu za najkreatívnejšiu expozíciu

0
Budova Ministerstva hospodárstva SR (Autor: SITA)

Ocenenie „Zlatý Leonardo” udeľuje odborná porota medzinárodného veľtrhu každoročne vystavovateľom za najkreatívnejšie expozície. SIEA získala cenu už po druhý raz za priestor vyhradený na bezplatné energetické poradenstvo, ktoré poskytuje v rámci národného projektu ŽIŤ ENERGIOU.

Aj tento rok sa návštevníci expozície zaujímajú predovšetkým o možnosti, ako si môžu v domácnosti zabezpečiť teplo, ohrev teplej vody a elektrinu. Tento rok je súčasťou expozície aj konzultačná zóna venovaná výhodám a obmedzeniam pri využívaní obnoviteľných zdrojov energie. V stánku SIEA sú umiestnené aj veľkoplošné názorné schémy zapojenia jednotlivých systémov, prostredníctvom ktorých odborní konzultanti vysvetľujú, ako fungujú slnečné kolektory, fotovoltické panely, tepelné čerpadlá a kotly na biomasu. 

Bezplatné poradenstvo ŽIŤ ENERGIOU je v areáli výstaviska Incheba v Bratislave k dispozícii do soboty 14. apríla. O konzultácie je možné požiadať aj v poradenských centrách ŽIŤ ENERGIOU v Trenčíne, Banskej Bystrici, Košiciach a najnovšie aj v Bratislave. Tento projekt je financovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Operačného programu Kvalita životného prostredia.

SIEA, MH SR

- Reklama -