Ministerstvo hospodárstva: R. Chovanec: Kontinuálne sa snažíme o zlepšovanie podnikateľského prostredia

0
Budova Ministerstva hospodárstva SR (Autor: SITA)

Ministerstvo hospodárstva SR sa kontinuálne snaží o zlepšovanie podnikateľského prostredia na Slovensku. Príkladom tohto úsilia je jednoznačne prvý antibyrokratický balíček obsahujúci 35 opatrení, z ktorých 8 už bolo ku koncu minulého roka splnených, a samozrejme nový balíček s ďalšími 25 opatreniami, ktorý vznikal v spolupráci s podnikateľmi, združeniami a asociáciami, ktoré ich záujmy obhajujú. Medzi nimi má významné miesto aj Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK), ktorá je pravidelným prispievateľom postrehov a konštruktívnych návrhov na zlepšenie podnikania, vo vystúpení na Zhromaždení delegátov SOPK to zdôraznil štátny tajomník rezortu hospodárstva Rastislav Chovanec.

Medzi ďalšie iniciatívy MH SR patrí aj radikálne zjednodušovanie administratívnej zaťaženosti v rámci rôznych životných situácií pri podnikaní, pričom v prvej fáze sa rezort sústredí na otváranie prevádzkarní. Ďalšou takouto iniciatívou je odstraňovanie goldplatingu, teda neúmerne zaťažujúcich transpozícií, pri ktorých Slovensko ide nad rámec európskych štandardov. R. Chovanec na zhromaždení SOPK zdôraznil, že stav podnikateľského prostredia nie je len o jednom ministerstve, je to zdieľaná zodpovednosť celej vlády  ale aj podnikateľov. Verí preto, že aj v budúcnosti nájde MH SR v podnikateľoch partnerov k tvorivému dialógu a spoločným úsilím sa podarí docieliť, aby chuť do podnikania na Slovensku aj naďalej rástla, a to predovšetkým vďaka odstraňovaniu neopodstatnenej byrokratickej záťaže a aj vďaka vytváraniu zdravého hospodárstva, ktoré poskytuje podnikateľom stále lepšie podmienky na rozvoj.

V rámci slávnostnej časti zhromaždenia delegátov boli udelené ocenenia firmám a jednotlivcom – Veľká cena SOPK za uplatňovanie etických princípov v podnikaní a čestné uznania za splnenie podmienok súťaže – za uplatňovanie etických princípov v podnikaní. Udelené bolo aj najvyššie komorové ocenenie Zlatá medaila SOPK za zásluhy o rozvoj slovenskej ekonomiky a podnikania. Štátny tajomník MH SR R. Chovanec odovzdal Veľkú cenu SOPK za uplatňovanie etických princípov v podnikaní. Organizácia JA Slovensko, n.o.  si prebrala ocenenie TOP študentský team aplikovanej ekonómie. Práve takéto aktivity majú podľa Chovanca podporu rezortu, lebo v mladých ľuďoch vidí budúcu generáciu podnikateľov.

Odbor komunikácie MH SR

- Reklama -