Minister Gajdoš zablahoželal generálovi Husákovi k 93. narodeninám

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

Generál Husák sa gratulácii potešil, keďže ministra Gajdoša pozná roky. „A aj s manželkou vám veľmi držíme palce vo vašej novej funkcii,“ povedal. Zároveň poznamenal, že by sa veľmi rád dožil okrúhlych stých narodením.

Šéf rezortu obrany dnes zároveň genpor. v.v. Husákovi udelil pamätnú medailu ministra obrany III. stupňa, ktorú mu v jeho mene odovzdal štátny tajomník Ministerstva obrany SR Ivan Máčovský. Zároveň mu odovzdal aj tortu s vyobrazením pamätnej medaile.

Ján Husák sa narodil 12. apríla 1923 v Sasinkove. Ako vojak základnej služby v roku 1944 absolvoval poddôstojnícku školu v Poprade a od augusta sa s celou jednotku aktívne zúčastnil v Slovenskom národnom povstaní. Po jeho potlačení sa stal príslušníkom partizánskej skupiny Národný pomstiteľ, ktorá pôsobila v Tríbečských vrchoch. Od mája 1945 naďalej slúžil vo vojenskej jednotke v Poprade. Až do konca januára 1986 ďalej pôsobil na viacerých postoch v armáde.

V rokoch 1989 – 1992 pôsobil Ján Husák ako tajomník okresného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov (SZPB) v Nitre a v rokoch 1992 – 1998 ako predseda SZPB v Bratislave. Pri príležitosti 50. výročia SNP ho prezident Slovenskej republiky v roku 1994 povýšil do hodnosti generálporučíka vo výslužbe. V súčasnosti žije v Skýcove.

- Reklama -