Minister Gajdoš si uctil hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie

0
Peter Gajdoš (Autor: TASR)

„Tu v oblasti Karpatsko-duklianskeho priesmyku zaplatili za sen o slobode svojou krvou tisíce bojovníkov rôznych národností. Som presvedčený, že je našou povinnosťou zachovať odkaz tohto miesta, pretože sme to dlžní každému jednému účastníkovi tejto operácie,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš. Zároveň  dodal, že v tejto súvislosti vyvstáva otázka, či sme dnes skutočne dôslední v tom, aby sme dokázali zabrániť opakovaniu histórie a šíreniu zla v podobe extrémizmu, rasizmu, či xenofóbie. 
 
Šéf rezortu obrany dnes pri príležitosti nadchádzajúceho Dňa hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie pri „bráne k slobode“, ako sa symbolicky nazýva Dukliansky priesmyk, tiež ocenil 9 vojnových veteránov. 
 
Po spomienke pri Pamätníku československých vojakov na Dukle sa dnes minister obrany Peter Gajdoš zúčastnil aj na pietnom akte kladenia vencov pri soche armádneho generála Ludvíka Svobodu a pri Pamätníku sovietskej armády vo Svidníku. Spomienka na hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie pokračovala prehliadkou Vojenského historického múzea a vyhliadkovej veže.

- Reklama -