Minister Gajdoš: Teší ma vysoký záujem o súťaž zo strany stredoškolákov aj vysokoškolákov

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: Ministerstvo obrany SR)

V kategórii stredoškolských diel zvíťazila s počtom 1431 hlasov Tereza Mikáčová z Gymnázia Ľ. Štúra v Trenčíne. Na druhom mieste skončila s počtom 1404 hlasov Kristína Klačanská z Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch. Tretie miesto v stredoškolskej kategórii patrí Viktórii Papinčákovej z Obchodnej akadémie vo Vranove nad Topľou, ktorej úvaha získala 1044 hlasov.

Z vysokoškolských prác posunula verejnosť na prvé miesto Petra Kromku z Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave s počtom 1105 hlasov. Druhá priečka patrí Krištofovi Kolembusovi z Prírodovednej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, pričom jeho práca získala 887 hlasov. Tretie miesto s počtom hlasov 674 získal Marián Hrdina z Vysokej školy múzických umení v Bratislave.

O umiestnení rozhodla verejnosť

Šéf rezortu obrany ocenil úsilie všetkých, ktorí sa na tohtoročnej literárnej súťaže zúčastnili. „Gratulujem víťazom. A skutočne ma teší vysoký záujem o túto súťaž zo strany stredoškolákov aj vysokoškolákov,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš a dodal, že aj táto súťaž je jednou z foriem, ako ministerstvo obrany chce zvyšovať národné povedomie u mladej generácie. „Aj preto sme vybrali pre tento ročník tému s tým spojenú,“ vysvetlil.

Študenti stredných a vysokých škôl sa mohli súťaže zúčastniť, ak do 17. novembra zaslali na email rezortu obrany prácu v slovenčine v rozsahu 500 až 600 slov. Odborná komisia vyberala zo 150 prác, ktoré splnili stanovené podmienky, desať najlepších. Po päť v každej kategórii postúpilo do hlasovania na sociálnej sieti facebook. O umiestnení rozhodla verejnosť. V období od 25. do polnoci 30. novembra 2016 za práce hlasovalo celkovo 7569 ľudí.

- Reklama -