Mesto Košice je pripravené na spoluprácu so všetkými poskytovateľmi opatrovateľskej služby

0
Park s hrajúcou fontánou a zvonkohrou, v pozadí Dóm sv. Alžbety (Košice) (Autor: orm)

1.formou účelového finančného transferu pre tie košické mestské časti, ktoré v súlade so štatútom mesta, zabezpečujú výkon opatrovateľskej služby:-MČ Košice – Sever – pre všetky mestské časti, ktoré sa nachádzajú na území okresu Košice I.

-MČ Košice – Západ – pre všetky mestské časti, ktoré sa nachádzajú na území okresu Košice II.

-MČ Košice DH – pre všetky mestské časti, ktoré sa nachádzajú na území okresu Košice III.

-MČ Košice – JUH –pre všetky mestské časti, ktoré sa nachádzajú na území okresu Košice IV.

2.finančným príspevkom pre neverejných poskytovateľov opatrovateľskej služby, ktorí sú zapísaní v registri KSK, a poskytujú službu na území mesta Košice. 

V prípade potreby, spolupracujú uvedení poskytovatelia opatrovateľskej služby aj so subjektmi, ktoré boli finančne podporené zo zdrojov národného projektu.

„S cieľom udržať aj v roku 2016 poskytovanie opatrovateľskej služby na území mesta Košice minimálne na úrovni roku 2015, schválilo v rozpočte košické mestské zastupiteľstvo na tento účel finančné prostriedky v celkovej výške 1 375 500 Eur,” zdôraznil primátor mesta Richard Raši. „Treba povedať, že je to až o 70-tisíc Eur viac ako tomu bolo v minulom roku.”

Súčasne je mesto pripravené efektívne spolupracovať aj s tradičnými a novo registrovanými neverejnými poskytovateľmi opatrovateľskej služby, ktorí získali finančný príspevok v rámci národného projektu, a odkázaní občania prejavia o ich služby záujem.

V roku 2015 podporilo mesto Košice neverejných poskytovateľov opatrovateľskej služby sumou v celkovej výške 551 717 Eur, v tomto roku to bude 559 987 Eur. 

Účelový transfer na zabezpečenie opatrovateľskej služby pre poverené mestské časti bol vlani vo výške 753 500 Eur, v tomto roku to bude až 815 500 Eur. 

- Reklama -