Matovič (OĽaNO): Vyzývam políciu aby dodržiavala zákony a vlastné nariadenia

0
Igor Matovič (Autor: SITA)

Dnes 12 augusta 2015 uskutočnila Národná kriminálna agentúra (NAKA)  raziu vo firme Regionpress. Igor Matovič, napriek tomu, že nie je konateľom ani majiteľom spoločnosti reagoval na tlačovej konferencií na spomínaný zásah. Igor Matovič sa hrdo hlási k rodinnej firme, ktorá počas celého trvania svojej existencie riadne platí dane a dodržiava poctivo zákony Slovenskej republiky.

Polícia podľa jeho poznatkov nekonala v súlade s príkazom prokurátora a vyšetrovateľa, keďže podľa príkazu mala zaistiť kópie údajov, pričom však zaistila celý server. Igor Matovič preto vyzval prokurátora a vyšetrovateľa, aby sa držali príkazu , ktorí vydali. „Vyzývam orgány činné trestné konanie a všetkých slušných ľudí posobiacich v týchto orgánoch aby dodržiavali zákony a vlastné nariadenia.“


Firma Regionpress ostala dnes pre neprimeraný zásah paralyzovaná. Viac ako dvetisíc zamestnancov nepracuje v deň uzávierky vydania inzertných novín Regionpressu. Konateľ firmy bol pritom súčinný s políciou. Nie je teda pravda, že by s políciou nekomunikoval.

„Dnešný zásah polície je ukážkou ako funguje zákon o ochrane oznamovateľov korupcie v praxi. Ja ako oznamovateľ korupcie v prípade verejnej nahrávky rozhovoru s Radoslavom Procházkom, ktorú som vyhotovil aby som ukázal verejnosti pravú tvár budúceho spasiteľa, aj firma Regionpress sme policajne šikanovaní namiesto toho aby chránili svedkov trestného činu.“ hovorí Igor Matovič.

Daniel Lipšic, líder hnutia NOVA hovorí, že ide o pokus škandalizovať koalíciu OľaNO- NOVA, pretože je politickou silou, ktorá jediná ide proti vplyvným oligarchom a upozorňuje na korupčné škandály. „ V tomto prípade sa objavujú ľudia ako špeciálny prokurátor Kováčik, ktorý je prítomný pri všetkých veľkých nevyriešených kauzách ako je napríklad financovanie strany Smer alebo prípadu Gorila. Alebo vyšetrovateľ Krajmer, tiež známy z kauzy Gorila.“ V prípadoch vypuklých káuz financovania politických strán polícia takto razantne nekonala. Daniel Lipšic pripomína, že sústavná snaha škandalizovať tých, ktorí sú nezávislí od oligarchov bude pokračovať a zrejme ide len o začiatok špinavej kampane.

- Reklama -