Matovič (OĽaNO): Prezident Andrej Kiska sa nepostavil na stranu mafie

0
Igor Matovič (Autor: OS)

„Slovensko si o päť dní pripomenie tridsiate výročie od sviečkovej manifestácie. Dnes sa na Slovensku opäť lámu dejiny, o ktorých sa budú učiť nasledujúce generácie,“ uviedol Matovič a pokračoval: „Prezident Andrej Kiska sa dnes nepostavil na stranu mafie. Stojí na strane ľudí, ktorí chcú slušnú krajinu a volá po dôveryhodnej, nepolarizujúcej vláde.“

Podľa predsedu obyčajných sa Robert Fico už štvrtý týždeň vysmieva verejnosti. „Fico sa smeje, keď podáva demisiu. Smeje sa prezidentovi a ubezpečuje ho, že neodchádza, že pokračuje ďalej. A naozaj sa to tak deje. Fico v prítomnosti nového premiéra Pellegriniho predstavoval novú vládu. Naďalej s nami hrá hru, tak, ako to robili komunisti pred revolúciou,“  vyjadril sa I. Matovič, podľa ktorého ľudia, ktorí sa zúčastňujú na protestných zhromaždeniach zastupujú väčšinu, a nie len tri percentá, ako sa snažia dehonestovať zhromaždenia predstavitelia strany Smer. „Celkovú zmenu chce takmer 80 percent ľudí na Slovensku. To, čo robí Robert Fico sa už nepáči ani jeho vlastným voličom. Aj voliči Mostu – Híd a SNS sú zhrození z toho, že talianska mafia na Slovensku dostala milióny eur dotácií, alebo že premiér si dosadil na úrad vlády ľudí prepojených na mafiu. Ak by Fico spolu s Dankom a Bugárom mali čisté svedomie a hovorili by pravdu, nebáli by sa predčasných volieb, mali by v nich predsa dopadnúť lepšie,“ povedal Matovič.

Aj keď Robert Fico navonok pôsobí suverénne, podľa Matoviča má v skutočnosti vo vnútri strach. „Práve preto potrebuje dosiahnuť akýmkoľvek spôsobom pokračovanie tejto vlády. Chce dosiahnuť to, aby vládol ešte dva roky, aby v budúcom roku mohol vyberať ústavných sudcov a zabezpečil pre seba a pre svojich kumpánov beztrestnosť na ďalších dvanásť rokov,“ vyjadril sa Igor Matovič.

Podľa poslanca za OĽANO Jána Budaja ide o prelomový deň, kedy prezident Andrej Kiska de facto povedal, že nechce vládu Robert Fico 4. „Ide o tých istých ministrov, okolo ktorých sa motajú podozrenia z korupcie a rôznych prepojení. Obraciam sa preto na koalíciu, aby prestala kamuflovať zmenu. Prezident Kiska sa zachoval správne a nepripustil, aby sa niekto vysmieval z volania po zmene. Ak sa Smer bude naďalej vysmievať ľuďom, budú sa ľudia vysmievať Smeru,“ povedal Ján Budaj s tým, že po zmene a ukončení korupcie volá nadpolovičná väčšina ľudí na Slovensku.

Poslance Gábor Grendel tvrdí, že Robert Kaliňák už ďalej nemá riadiť ministerstvo vnútra. „Nemá to robiť ani cez svoju predĺženú ruku. Takisto nemôže rozhodovať o zotrvaní Tibora Gašpara vo funkcii policajného prezidenta. Nie je totiž podstatné, z akého prostredia pochádza Jozef Ráž, ktorého Smer navrhol do funkcie ministra vnútra, dôležitý je jeho blízky, priateľský vzťah s Kaliňákom. Preto nemá riadiť ministerstvo vnútra,“ vyjadril sa Grendel, ktorý považuje postoj prezidenta za správny.

- Reklama -