Matovič (OĽaNO): Ponuka snov – pomocná ruka Procházkovi a strane SIEŤ

0
Igor Matovič ponúka pôžičku 3 milióny eur Radoslavovi Procházkovi (Autor: ReproFoto: ta3.com)

Opustil som našu rodinnú firmu s 2 tisíc zamestnancami a ročným ziskom po zdanení viac ako 4 milióny eur. Našej firme a rodine to zásadne poškodilo. Tisícky klientov za niekoľko miliónov eur ročne skončilo s inzerciou len preto, lebo to videli politicky inak.

Napriek tomu, sme sa rozhodli, že urobíme ďalšie zásadné a nákladné gesto pre očistu verejného života na Slovensku.

Rozhodli sme sa pomôcť s financovaním kampane strane SIEŤ Radoslava Procházku.

Týmto, v mene našej rodiny, ponúkam strane SIEŤ Radoslava Procházku pôžičku vo výške 3 milióny eur. Bez akýchkoľvek úrokov a ručenia.

Za túto službu požadujeme maličkosť – zverejniť na webe strany SIEŤ každú objednávku a faktúru z kampane Radoslava Procházku ako aj strany SIEŤ, tak, aby ľudia mohli verejne kontrolovať ich financovanie.

Týmto gestom chcem zároveň dokázať, že mi v prípade strany SIEŤ a jej lídra nikdy nešlo o iné, ako o očistu verejného života od sponzorov a korupcie. Radšej budem platiť kampaň konkurenčnej strany, ako by som sa mal naďalej prizerať tomu, ako sa čím ďalej tým viac zamotáva do chápadiel utajených sponzorov, oligarchov a finančných skupín.

Všetci to vidíme – bilbordy, megabordy či inzercia strany SIEŤ sú všade. Odborné odhady hovoria, že SIEŤ minula za posledný rok 2 milióny eur, hoci vykázala len 700 tisícový úver. Spolu s prezidentskou kampaňou je to spolu už cca 2 milióny eur mimo oficiálneho účtovníctva, načierno. To je už takmer toľko, čo získal načierno hlas podobný Ficovi na známej nahrávke.

Nebudem sa viac pýtať, odkiaľ tie peniaze boli a čo za to. To musia posúdiť voliči. Ja dnes ponúkam pomocnú ruku do budúcnosti s cieľom a nádejou, že čierne financovanie strany SIEŤ týmto navždy ukončím.

Viem, že strana SIEŤ rokuje o novom úvere vo výške 2 milióny eur, ktorý má nepriamo ručiť známa slovenská finančná skupina. Zároveň viem, že úver má, bohužiaľ, opäť slúžiť len na zakrytie skutočných výdavkov, ktoré budú do volieb výrazne vyššie ako poskytnutý úver.

Napriek tomu verím, že Radoslav Procházka a jeho strana túto ponuku snov príjmu. Ponúkam im možnosť sa definitívne odstrihnúť od sponzorov a ľuďom dokázať, že to s očistou verejného života myslia naozaj vážne a pred ľuďmi nemajú čo skrývať.

Robím to s presvedčením, že len vtedy, ak uchránime politické strany od zvrátených chúťok utajených sponzorov, politici im skončia robiť sluhov a ľuďom sa na Slovensku konečne začne lepšie žiť.

Vyzývam stranu SIEŤ na čestnú súťaž podľa zákonných pravidiel. Ukážme slovenským voličom, že je možné zviesť aj čestný politický boj bez čiernych peňazí a utajených sponzorov.

Na záver by som chcel len opätovne zdôrazniť. Táto ponuka nie je útok, ale pomocná ruka našej konkurencii – strane Sieť. Netreba za ňou hľadať žiadne skryté úmysly. Jednoducho sa len obávame, že opäť prídu s básničkou o úvere, ale v skutočnosti ich výdavky budú 3krát vyššie ako prijatý úver, tak ako doteraz.

Pre Slovensko je životne nevyhnutné, aby sme spoločne zabránili tomu, aby oligarchovia ovládli ďalšiu politickú stranu. Inak sa budeme naveky krútiť v bludnom kruhu a ľudia budú naveky miesto žitia len prežívať.

- Reklama -