Majer (TIP): Kde sú v kauze Martinské hole občania?

0
TIP (Autor: TIP)

Každý si háji svoj záujem. Veriteľ, Peter Kubík sa domáha toho, na čo má (nielen) podľa neho nárok, mesto Martin sa snaží vyšmyknúť sa zo skutočne nezávideniahodnej situácie. Súdy, polícia a prokuratúra, chcem veriť, konajú v zmysle zákona. A premiér využije príležitosť kopnúť si do svojho momentálne preferenčne najsilnejšieho politického konkurenta. Idylka.

Aj vám tu niečo chýba? Mne určite. A to v prvom rade záujem o občana mesta. Pretože o tom, že by niekto hájil ich záujmy skutočne nemôže byť ani reči. Magistrát svojimi rozhodnutiami a krokmi v tejto kauze ide od deviatich k piatim, rozdávajú sa tu milióny eur za právne služby, nehovoriac o tom, že práve konaním vedenia mesta (nie tým, ktoré musí kauzu hasiť) došlo k celému problému. Pomerne vtipne to vyjadril práve Peter Kubík vo svojom blogu, kde sa vyjadril, že: „Mesto Martin predalo jeden bicykel dvakrát. Pomáhal im Chuck Norris?“

V druhom rade (i keď to nie je menej dôležité) mi chýba pomenovanie skutočných vinníkov. Chápem, že celá vec sa vyšetruje, a samozrejme, spor  sa vyvíja, ale prečo sa zúčastnení boja povedať, kto je zodpovedný? Nevedia to? Alebo to len nechcú povedať? Je to obchodná, alebo politická hra? Martinčanom môže byť  takáto hra ukradnutá. Tu ide o ich mesto. Mesto, ktorému hrozí nútená správa. Všetky dôsledky toho ponesú práve Martinčania.

„Nikto“ sa Martinčanov neopýtal, či mesto môže vkladať majetok do Martinských holí, ale teraz, keď je problém, tak sa  „všetci“ skrývajú za Martinčanov, ako ich to poškodí. Najlepšie by bola trestnoprávna zodpovednosť tých čo to spôsobili. A hlavná otázka: čo dokázala alebo vytvorila Akciová spoločnosť Lyžiarske stredisko Martinské hole do dnešného dňa  aj napriek tomu, že žiadny z akcionárov svoju povinnosť splatiť nepeňažný vklad nesplnil. Žaloba bola podaná len proti mestu Martin…

Nie vždy sú tí, ktorí sú kompetentní aj zodpovední za aktuálny stav. Stáva sa, že po polčase sa zmení zostava, ktorá musí otočiť nepriaznivý výsledok. Zodpovednosť za aktuálnu situácia môže mať niekto iní, ale zodpovednosť za jej riešenie je na tých, ktorí sú na magistráte práve teraz. Oni sú zodpovední voči svojim voličom, voči obyvateľom mesta Martin a v konečnom dôsledku aj voči veriteľom.

- Reklama -