MZV: Štátny tajomník L. Parízek rokoval s členmi delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení OBSE

0
Budova Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky (Autor: SITA)

Cieľom stretnutia bola diskusia o aktuálnych bezpečnostných otázkach, ktorým sa v súčasnosti OBSE venuje a ich presah na výkon nadchádzajúceho predsedníctva organizácii v roku 2019. Lukáš Parízek predstavil súčasný stav príprav a dotkol sa aj tém, ktoré OBSE v súvislosti so SR zaujímajú. „Slovensko na seba prostredníctvom nadchádzajúceho predsedníctva v OBSE preberá zodpovednosť za organizáciu výnimočného politického podujatia mimoriadneho významu pre budúcnosť bezpečnosti a politickej stability v Európe“, konštatoval štátny tajomník

Poslanci štátneho tajomníka L. Parízka informovali o svojich aktivitách a prioritách na pôde tohto významného orgánu medzinárodnej organizácie. Uvítali užšiu spoluprácu v prose príprav slovenského predsedníctva a poukázali na dôležitosť organizácie v kontexte demokratizačných procesov v Európe a širšom regióne.

Štátny tajomník vyzdvihol kľúčovú úlohu národných parlamentov pri zabezpečovaní demokratickej kontroly ozbrojených síl a konštatoval, že sú preto nevyhnutnou súčasťou našej iniciatívy. V súvislosti s dôležitou úlohou PZ OBSE ako orgánu povereného pozorovaním volieb vysoko ocenil aktívnu účasť slovenských zástupcov.

 

- Reklama -