MZV: Lukáš Parízek s dezignovaným veľvyslancom Poľskej republiky o ďalšom rozvoji a posilňovaní vzájomných vzťahov

0
Budova Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky (Autor: SITA)

L. Parízek vyzdvihol úroveň bilaterálnych vzťahov, ktorá je charakteristická intenzívnymi a priateľskými kontaktmi na všetkých úrovniach. Okrem bilaterálnej úrovne poukázal na aktívnu spoluprácu aj v multilaterálnej oblasti. Osobitne poďakoval za podporu SR v súvislosti s predsedníctvom vo Višegrádskej skupine ako aj v spoločnej koordinácii diskusie o budúcnosti na pôde EÚ.  

Obaja partneri pozitívne zhodnotili viditeľný pokrok v oblasti budovania dopravnej a energetickej infraštruktúry medzi oboma krajinami, čo v budúcnosti prispeje k rýchlejšiemu rozvoju hospodárstva a ďalšiemu rastu prílevu priamych zahraničných investícií, ako aj k vyššej energetickej bezpečnosti krajín strednej Európy. Medzi oboma krajinami existuje veľký priestor na zvýšenie úrovne obchodnej výmeny a treba nato využiť všetky dostupné príležitosti.

L. Parízek na záver poďakoval za prijatie Uznesenia Sejmu Poľskej republiky k 50. výročiu invázie vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Poľský partner dodal, že tieto udalosti rezonovali vo veľkej miere aj v Poľsku.

Na podporu kontinuity dobrých vzťahov K. Strzalka odovzdal L. Parízkovi pozvanie na oslavy 100. výročia nezávislosti Poľskej republiky, ktoré sa uskutočnia 8. novembra v Národnom divadle v Bratislave a na ktorých bude symbolicky oslávené výročie 25. rokov bilaterálnych vzťahov.

 

- Reklama -