List strany Most-Híd občanom Slovenska

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Strana Most-Híd je presvedčená, že to, čo Slovensko dnes potrebuje, je vzhľadom na domácu aj medzinárodnú situáciu predovšetkým stabilita.  Pre nestabilitu na Ukrajine, pre utečeneckú a humanitárnu krízu, možné otrasy v eurozóne, pre naše predsedníctvo Rady Európskej únie, ale aj pre veľmi dôležitú vnútropolitickú vec – reálnu hrozbu nárastu extrémizmu – sme urobili krok, ktorý považujeme za veľmi náročný, ale na rozdiel od časti verejnej mienky ho nepokladáme za tragický.

Považujeme ho za splnenie našich predvolebných sľubov:

  • najhoršie varianty pre Slovensko by boli samovláda Smeru, resp. vláda Smeru a SNS – tomu sme zabránili,

  • chceme robiť veci správne, nielen populárne,

  • budeme sa snažiť presadiť maximum z nášho programu – v zachovaní euro-atlantického smerovania Slovenska, právneho štátu, pomoci regiónom a pomoci menšinám, dôchodcom, malým a stredným podnikateľom, školstvu a zdravotníctvu.

Politika nie je čierno-biela a nie je programom na želanie. Ak sa nám vyčíta rýchlosť nášho konania, tak pri sledovaní toho, čo sa deje vo verejnom priestore, treba uznať,  že situácia v spoločnosti sa musí upokojiť čo najrýchlejšie.

Do tohto zápasu, ktorý pre nás nie je zápasom z nenávisti, ale zápasom o právny charakter štátu, sme vstúpili s plnou zodpovednosťou a vedomím si dôsledkov, ktoré z nej plynú.  Takúto zodpovednosť sme sa rozhodli na seba vziať, hoci vieme, že to je dnes nepopulárne.  Budúcnosť ukáže, či sme mali pravdu. My sme o správnosti tohto kroku dnes presvedčení. 

- Reklama -