Lipšic (NOVA): R. Fico a táto veselá partička

0
Daniel Lipšic (Autor: Facebook Daniela Lipšice)

Opäť som si uvedomil v akom odlišnom svete žije R. Fico/R. Kaliňák/L. Bašternák a spol., a v akom odlišnom svete žijeme a chceli by sme žiť my ostatní.

Hlavné pojednávanie vo veci ohovárania exministra J. Počiatka muselo byť odročené, pretože predvolaný svedok R. Fico si opäť neprevzal predvolanie. Preto som požiadal sudkyňu, aby na doručenie využila súčinnosť Policajného zboru (§ 65 ods. 2 Trestného poriadku). R. Ficovi príde asi celkom normálne, že ako premiér tejto krajiny stojí nad jej zákonmi a môže ignorovať aj predvolanie súdu. Ako minister spravodlivosti a minister vnútra som bol opakovane vypovedať na súdoch ako svedok, a nikdy som sa neskrýval za svoju funkciu. To nie je pritom nič mimoriadne, tak by to malo fungovať v každom normálnom štáte.

R. Fico a táto veselá partička, ktorá nám teraz vládne, však má inú predstavu. Predstavu podľa ktorej oni a ich oligarchovia stoja nad zákonom.

Všetci musia rešpektovať súdne predvolania, oni nie. A keď už pod verejným tlakom v kauze Váhostav musí prísť J. Široký vypovedať, tak príde na NAKA ako VIP.

Poctiví podnikatelia, ktorí platia dane sú šikanovaní. Igor Matovič, ktorý zaplatil na daniach milióny eur je pred voľbami agresívne vyšetrovaný policajtmi z NAKA. L. Bašternák, ktorý od štátu podvodom získal na daniach milióny eur, nebol v pôvodnom konaní predvolaný ani len na výsluch.

Filip Rybanič je zo dňa na deň stíhaný za porušenie bankového tajomstva. R. Fico v prípade porušenia daňového tajomstva nebol do dnešného dňa ani len predvolaný na výsluch.

Martin Daňo vyzve J. Počiatka na drogový test a je okamžite odstíhaný za ohováranie. R. Fico opakovane rozpráva o “kokaínových večierkoch” R. Sulíka, a nič sa nestane.

Toto je ich svet, nie náš. Aby sme sa rozumeli, aj my, aj ja, robíme chyby. Len nikdy by som nedopustil, aby len z dôvodu mojej verejnej funkcie, som mal výsadné postavenie pred zákonom. Netvárim sa, že som nikdy žiaden predpis neporušil. Stáva sa mi, že sem-tam poruším dopravný predpis (najmä prekročenie rýchlosti). Ale vždy som pripravený niesť zodpovednosť vo forme zaplatenia pokuty, ako každý iný. A tak by to malo byť. Lebo ich svet nie je normálny, aj keď oni si to myslia. Náš svet je normálny. A za taký svet sa oplatí bojovať.

- Reklama -