Lipšic (NOVA): Moje stanovisko k včerajšej nehode

0
Daniel Lipšic (Autor: Facebook Daniela Lipšice)

Úplne prvé, čo by som chcel povedať je, že mi je veľmi, veľmi ľúto, čo sa včera večer stalo. Už včera na mieste som synovi zosnulého pána vyjadril ľútosť a poprosil som ho, aby moje ospravedlnenie tlmočil celej rodine. Osobne som mu ponúkol akúkoľvek pomoc, ktorá bude v mojich silách. Aj dnes som komunikoval so synmi zosnulého pána.

Druhé, čo chcem povedať je popis toho, čo sa stalo. Vracal som sa domov z obchodu o ôsmej večer. Išiel som približne 50 kilometrovou rýchlosťou. Zosnulý pán mal tmavé oblečenie, zbadal som ho v poslednej chvíli a zrážke som už, žiaľ, nevedel zabrániť. Okamžite som zastal, hneď som k nemu pribehol. Bol pri vedomí, mal otvorené oči, hmatateľný pulz, ale nekomunikoval. Ihneď som zavolal záchranku a podľa ich inštrukcií som sa mu snažil poskytnúť prvú pomoc. Po pár minútach mi začali pomáhať dvaja okoloidúci, ktorí v blízkosti miesta nehody pracujú s bezdomovcami a mali so sebou väčšiu a lepšie vybavenú lekárničku. Krátko na to prišli záchranári, ktorí prevzali starostlivosť o zraneného.

Po príchode policajtov som sa podrobil dvom dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. Požiadal som aj o krvnú skúšku na alkohol, ktorej výsledok je takisto negatívny. 
Počas jazdy som nepoužíval mobilný telefón, čo som pripravený zdokladovať výpismi z hovorov a sms-iek.

Privolaný znalec ešte včera večer urobil fotodokumentáciu s použitím môjho auta z rôznych vzdialeností. S použitím figurantov v tmavom oblečení zisťoval, či bolo možné pri danej viditeľnosti spozorovať človeka v tmavom oblečení na predpokladanom mieste zrážky. Závery tohto znaleckého dokazovania budú, predpokladám, súčasťou vyšetrovacieho spisu.

V rámci mojich možností sa budem snažiť pomôcť rodine zosnulého a budem maximálne spolupracovať s vyšetrovateľmi.

Všetko ostatné budem riešiť neskôr.

Dovoľte mi, aby som sa na záver poďakoval dvom okoloidúcim, záchranárom a lekárom za poskytnutú pomoc.

Ďakujem mnohým z Vás za podporu a prosím o modlitbu za zosnulého pána a jeho rodinu.

 

- Reklama -