ĽS Naše Slovensko: Protest proti príchodu imigrantov ukázal pravú tvár Ficovej “demokracie”

0
Marian Kotleba počas protestu (Autor: Peter Števkov)

Smerácka vláda opäť raz ukázala, že „demokracia“ na Slovensku je len pre tých, čo poslušne držia hubu a krok. Účelové predvolanie predsedu BBSK Mariana Kotlebu na policajný výsluch len hodinu pred začiatkom protestu v Trnave, opakované policajné kontroly účastníkov protestu na všetkých príjazdových cestách do Trnavy, napadnutie a zranenie bezbrannej ženy, ale aj úplne uzavretie Gabčíkova pred občanmi, ktorí sa chceli zúčastniť riadne ohlásenej, legálnej demonštrácie! To všetko má na svedomí Ficova vláda, ktorá už zjavne nevie, ako má zastaviť čoraz silnejší odpor proti príchodu imigrantov na Slovensko, vedený Ľudovou stranou Naše Slovensko a jej predsedom Marianom Kotlebom!

Už v ranných hodinách začala policajná perzekúcia predsedu ĽS Naše Slovensko a Banskobystrického samosprávneho kraja Mariana Kotlebu. S cieľom zabrániť mu v účasti na proteste proti príchodu imigrantov v Trnave, bol predvolaný na policajný výsluch do Banskej Bystrice, ktorý sa mal konať len hodinu pred avizovaným začiatkom protestu. Predvolanie mu policajti doručili priamo na ulici pred jeho domom, ani nie 5 hodín pred samotných výsluchom. Či možno nazvať toto riadnym a včasným predvolaním svedka, nechávame na posúdení zdravo uvažujúcich čitateľov. Aj na samotnej stanici sa policajti snažili všemožne naťahovať čas. Akousi „náhodou“ práve vtedy, keď mali spisovať na počítačoch zápisnicu z výsluchu, vypadla elektrina… Ako zámienka na policajný výsluch, ktorý „nezniesol odklad“, poslúžili dve čierne vlajky, ktoré boli 29. augusta vyvesené na budove Úradu BBSK v Banskej Bystrici.

Ani neúčasť Mariana Kotlebu však protest proti príchodu imigrantov v Trnave nezastavila – predsedu ĽS Naše Slovensko zastúpili jeho kolegovia zo strany. Hoci sa o to policajná mašinéria  snažila, a to už pri vstupe do mesta, kde zastavovali a podrobovali dôkladnej cestnej kontrole účastníkov tohto riadne ohláseného zhromaždenia.

Vyše 500 protestujúcich si navzdory všetkému mohlo vypočuť prejavy Vladimíra Hečka (okresný predseda ĽS Naše Slovensko pre Trnavu), pána Šušeka (zástupca strany Priama demokracia), Mgr. Rastislava Schlosára (podpredseda ĽS Naše Slovensko), Petra Kašárika (národný aktivista), MUDr. Natálie Grausovej (národná aktivistka) a Bc. Stanislava Drobného (predseda Trnavského krajského klubu ĽS Naše Slovensko). Z úst riaditeľa Úradu BBSK Ing. Milana Uhríka, PhD., potom odznel otvorený list predsedu BBSK Mariana Kotlebu adresovaný premiérovi Ficovi. Na záver vystúpil Marcel Urban (člen Trenčianskeho krajského klubu ĽS Naše Slovensko), ktorý demonštrantov informoval o policajnej šikane, pre ktorú sa Marian Kotleba akcie v Trnave nemohol zúčastniť.

Po ukončení protestu sa začali jeho účastníci presúvať do Gabčíkova, ktoré bolo cieľom protestnej jazdy na podporu odvážnych obyvateľov tejto obce. Tí sa v nedávnom referende vyslovili v absolútnej väčšine proti umiestneniu imigrantov v ich dedine. Ficova vláda však ich vôľu, prejavenú tým najdemokratickejším spôsobom, úplne odignorovala.

Kolóna áut a motoriek však bola zastavená policajtmi hneď po opustení R1-ky. Po odstavení autobusu, okamžite zastalo popri frekventovanej ceste ďalších – zhruba 100 vozidiel, ktoré sa policajti márne snažili vyhnať preč. Takýto jednotný a solidárny postup účastníkov protestnej jazdy, zrejme Kaliňákovi muži neočakávali. Krátko na to, na miesto prišiel aj Marian Kotleba, dostihujúc kolónu asi po piatich cestných kontrolách, ktoré musel na ceste z Banskej Bystrice absolvovať.

Zjavne nervózni policajti, takúto akciu a odhodlanie ešte nezažili, a preto sa pokúsili účastníkov protestnej jazdy zastrašiť. Keď im to nevyšlo slovne, siahli k násiliu. Jeden z nich sa dokonca neštítil udrieť obuškom staršiu ženu, ktorá sa lieči na rakovinu. Po rane do hlavy musela byť prevezená na ošetrenie. Vidiac, že neuspejú, napokon po osobnom zásahu Mariana Kotlebu, celú kolónu aj s autobusom prepustili.

Tá sa však dostala len do vzdialenosti niekoľko kilometrov od samotného Gabčíkova, ktoré policajti už niekoľko hodín predtým, hermeticky uzavreli. Policajní kukláči prehradili všetky cesty, a bez akéhokoľvek logického zdôvodnenia odmietli pustiť asi 250 demonštrantov na ich vlastné zhromaždenie do tejto obce. V Gabčíkove sa malo konať riadne ohlásené zhromaždenie proti príchodu imigrantov, ktoré policajti týmto spôsobom znemožnili, čím porušili nielen zákon o zhromažďovacom práve, ale aj samotnú Ústavu SR, a to práve na Deň ústavy! Na účastníkov tohto legálneho zhromaždenia mali dokonca nachystané špeciálne jednotky, vodné delo a psov!

Protestujúci na čele s Marianom Kotlebom si preto okolo 18. hodiny na cestu posadali a odmietli miesto opustiť, kým im polícia cestu neuvoľní. Dodajme, že policajti uzavreli aj všetky ostatné okolité cesty, aby sa medzi účastníkov protestnej jazdy nemohli dostať ďalšie posily rozhorčených občanov. Na miesto, kde kolóna zastala, nechceli pustiť ani samotných Gabčíkovčanov a dokonca ani médiá, s cieľom čo najviac ututlať zásah, aroganciu moci a pošliapanie demokracie, aké Slovensko nezažilo snáď už desaťročia.

Protest napokon ukončil pred polnocou Marian Kotleba po tom, čo mu nikto z rádových policajtov ani policajných dôstojníkov nevedeli ani po niekoľkých hodinách uviesť dôvod, pre ktorý nemôže vstúpiť on, ani ďalší občania SR do obce vo vlastnom štáte. Rozhodol sa zbytočne nepredlžovať službu rádových policajtov, plniacich len príkazy svojich veliteľov, najmä ak sa medzi kukláčmi na záver objavila aj žena.

Udalosti, ktoré sa odohrali na Deň ústavy v Trnave a Gabčíkove jasne ukázali, že Ficova vláda melie z posledného, keď sa snaží všetkými prostriedkami, aj za cenu porušenia zákonov a Ústavy SR zastaviť Ľudovú stranu Naše Slovensko – jedinú skutočnú opozíciu v tomto štáte!

- Reklama -