ĽS Naše Slovensko: Pozrite si predražený interiér kancelárií pre poslancov NR SR

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

Nie priatelia, márne by ste v poslaneckých kanceláriách hľadali nábytok z ebenového dreva, alebo pozlátené kľučky. Našli by ste tam však umelú stoličku za 516 eur, alebo 90 cm rovnú poličku na stenu za 297,42 eur. Medzi drahšie položky patrí napr. rohový stôl za 907,65 eur. Hoci to na inventarizačnom protokole nie je výslovne uvedené, ceny sú podľa vyjadrenia NR SR naozaj v eurách.

Je jasné, že takto extrémne predražené ceny nemohli vzísť z transparentného verejného obstarávania. Zdravý rozum totiž hovorí, že vo verejnom obstarávaní na 150 poslaneckých kancelárií by mali byť ceny vďaka množstevným zľavám dokonca ešte nižšie, než sú bežne dostupné ceny v obchodoch. Zdá sa, že na Slovensku to platí žiaľ naopak – čím väčšia zákazka, tým vyššia jednotková cena a tým väčšia provízia. Ak sa za takéto predražené ceny nakupujú poličky do poslaneckých kancelárií, aké miliardy eur sa musia rozkrádať pri veľkých zákazkách – pri stavbe diaľnic, alebo pri rekonštrukciách nemocníc?!

Poslanci za ĽS Naše Slovensko nikdy nebudú privierať oči nad rozkrádaním našej vlasti a verejných financií! Prišli sme do NR SR bojovať proti zlodejstvám a korupcii a v tomto boji nikdy neustúpime!

Viac TU.

Ing. Milan Uhrík, PhD.
poslanec NR SR za ĽS Naše Slovensko

- Reklama -