ĽS Naše Slovensko: KDH úraduje: V kraji, kde ľudia zarábajú najmenej si poslanci nadelili najvyššie 700-eurové odmeny

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

Ak sa však opýtate poslancov a súčasného vedenia kraja, čo sa im za rok vo vedení podarilo dosiahnuť, len ťažko by ste sa dopracovali k hodnotnej odpovedi. Dlh Prešovského samosprávneho kraja predstavoval k 30.9.2018 až 66 miliónov eur. Hlavný kontrolór kraja však vo svojej výročnej správe dospel k záveru, že dlh kraja po ročnom predsedovaní Milana Majerského narastie o ďalších 10 miliónov eur.

Milan Majerský, nominant KDH a predtým primátor jedného z najhoršie hospodáriacich miest na Slovensku – Levoče, tak ukázal čo v skutočnosti znamená jeho „nová energia“. Kraj sa rúti čoraz väčšou rýchlosťou do dlhovej priepasti a stále sa „úspešne“ drží na poslednom mieste vo všetkých rebríčkoch. Máme najnižšie priemerné mzdy, najväčšiu nezamestnanosť, najhorší stav infraštruktúry, najviac asociálov a ešte sa pod vedením KDH najrýchlejšie zadlžujeme!

Sám Milan Majerský pritom v predvolebnej kampani zadlženosť kraja kritizoval a veľmi negatívne sa vyjadroval o hospodárení nominantov strany Smer-SD. Pritom ako poslanec PSK hlasoval za celé predchádzajúce volebné obdobie takmer za každý smerácky návrh.

Nominant z KDH, ktorý sa ukázal ako jeden z najhoršie hospodáriacich primátorov na Slovensku preniesol svoju obdivuhodnú neschopnosť aj na samosprávny kraj. Ak je teda toto najväčšia kvalita, ktorou KDH v kraji disponuje, je otázne čo by pre Slovensko znamenali ďalší nominanti tejto strany.

Úprimne ma mrzí, že voliči v Prešovskom samosprávnom kraji opätovne naleteli na sľuby štandardného politika a Smer vystriedalo KDH. Nezmenilo sa vôbec nič a hospodárenie kraja sa tak potápa do astronomických dlhov. Zase raz tak máme možnosť vidieť, že medzi štandardnými politikmi nie je vôbec žiaden rozdiel, a že KDH si je so smeráckymi zlodejmi podobné ako vajce vajcu.

Mgr. Eduard Kočiš
oblastný predseda ĽS Naše Slovensko pre Horný Šariš

- Reklama -