Košice: Od pondelka do Troch kráľov parkujeme na mestských parkoviskách bezplatne, EEI končí od 1.1. 2019

0
Letecký pohľad na centrum Košíc (Autor: Facebook, Košice na Facebooku)

Prijaté Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) mesta Košice č. 157 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území hovorí, že v uvedenom čase sa za dočasné parkovanie motorových vozidiel na parkovacích miestach neplatí.

Bezplatné parkovanie môže využiť každý, kto odstaví svoj automobil v centrálnej mestskej zóne, v rezidentských lokalitách a to vždy na platených parkovacích miestach zaradených do jednotlivých tarifných pásem. Motoristi v tom čase ušetria aj na závorových a osobitných parkoviskách (Kasárenské námestie, Orlia ulica, Vodná ulica, pri Jumbo centre, pred Amfiteátrom, na Festivalovom námestí, pred Východoslovenskými tlačiarňami a pri OC Merkúr), ktoré im budú vtedy k dispozícii bez toho, aby za nich museli platiť.

Podľa novely rovnakého VZN zo septembra 2018 sa mesto Košice zároveň stáva namiesto spoločnosti EEI od 1. januára 2019 výlučným  prevádzkovateľom  parkovacích miest v zóne plateného parkovania. Keďže až do 6. januára bude parkovanie bezplatné, Mesto Košice preberá parkovanie do svojej réžie od 7. januára 2019. O ďalších krokoch a zmenách, ktoré v tejto súvislosti nastanú, budeme verejnosť informovať prostredníctvom webstránky kosice.sk, facebooku Mesta Košice a médií.

- Reklama -