sobota, 20 apríla, 2024
9.5 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Klientelizmus na Úrade vlády. OĽANO upozorňuje, že na Úrade vlády opäť uzatvorili...

Klientelizmus na Úrade vlády. OĽANO upozorňuje, že na Úrade vlády opäť uzatvorili zmluvu s advokátkou blízkou funkcionárovi Smeru Martinovi Glváčovi

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Nie je to prvý prípad, kedy Úrad vlády zazmluvnil túto advokátku, už pred niekoľkými rokmi sa v súvislosti s ňou hovorilo o hrubom klientelizme.

„Právne služby slúžia často na zbytočné vyťahovanie peňazí od štátu, ako sme to videli pri nehoráznej odmene pre advokáta Bžána, ktorý mal pôvodne dostať odmenu od štátu vo výške 77 miliónov eur. Je neprijateľné, že Úrad vlády uzatvoril túto zmluvu práve v čase, keď ministerstvo spravodlivosti navrhuje pravidlá, ktoré majú urobiť poriadok s využívaním externých právnych služieb, aby sa už neopakovala kauza Bžán. Ministerstvo spravodlivosti navyše žiada, aby rezorty používali externé služby, len ak je to nevyhnutné, keďže všetky ministerstvá vrátane Úradu vlády majú svoje vlastné právne oddelenia,“ upozornila Veronika Remišová, predsedníčka poslaneckého klubu OĽANO.

Remišová vyzvala Petra Pellegriniho, aby riadne zdôvodnil, tak, ako to žiada ministerstvo spravodlivosti, prečo Úrad vlády nevyužíva svoje vlastné právne kapacity, ale musí zazmluvňovať externé právne služby, navyše firmu blízku vysokému funkcionárovi Smeru.

 

- Reklama -