Kiššová (SaS): Vláda by mala znížiť dane a odvody

0

Kiššová zároveň kritizovala návrh SNS o dobrovoľných 13. a 14. platoch, ktoré majú byť oslobodené od daní a odvodov. „Je to nesystémová hlúposť otvárajúca priestor špekuláciám. Už len to, že SNS cúvla a už nehovorí o povinnosti, ale o dobrovoľnosti týchto platov bez zdaňovania, svedčí o tom, aký to bol populizmus. Tento návrh dáva priestor na špekulácie s daňami a odvodmi, a preto má potenciál rozvrátiť verejné financie. Je to čisto grécka cesta vydláždená snahou SNS odvrátiť pozornosť verejnosti od rozkrádania eurofondov,“ uviedla J. Kiššová a upozornila, že už aj dnes môžu zamestnávatelia ľuďom vyplácať rôzne formy odmien.

Poslankyňa NR SR tvrdí, že nie náhodou podľa slovenskej ústavy predmetom referenda nemôžu byť základné práva a slobody, dane, odvody a štátny rozpočet. „Je to tak preto, aby základné atribúty štátu a jeho demokratického zriadenia nemohli byť rozvrátené nezodpovedným konaním populistov a oklamaných voličov, hoc aj demokratickým spôsobom,“ poznamenala podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

Strana SaS je podľa Kiššovej od začiatku svojej existencie známa tým, že kladie dôraz na podnikateľov a drobných živnostníkov. „Máme rozpracovaný reformný dokument Agenda 2020. Máme konkrétne návrhy opatrení na systémové zlepšenie a menej byrokracie pre podnikateľov, čím by sa zlepšilo podnikateľské prostredie na Slovensku,“ uzavrela Jana Kiššová.

- Reklama -