Kiššová (SaS): Je mi veľmi ľúto, ako sa postavili koaliční poslanci a P. Pellegrini k mimoriadnemu výboru

0

„Výbor som zvolala, lebo už niekoľko týždňov sme konfrontovaní so situáciou, keď nefunguje systém elektronických schránok. Situácia je mimoriadne vážna a podnikatelia zatiaľ nerobia paniku len preto, že väčšina z nich možno ani netuší, že sa niečo takéto stalo a ani len netušia o svojich povinnostiach, keďže im nebolo nič doručené,“ uviedla predsedníčka Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti a podpredsedníčka strany Sloboda a Solidarita Jana Kiššová a doplnila: „Je mi veľmi ľúto, že sa k tomu postavili aj kolegovia z koalície aj podpredseda vlády takto. Zanechalo to vo mne pocit, že tento problém idú len politizovať. Pritom mne vonkoncom nejde o politizovanie. Ide mi o to, aby sa ľudia, ktorým štát znemožňuje dodržiavať zákon, dozvedeli, čo sa bude so systémom ďalej diať. Chcela som vedieť, kto je za situáciu zodpovedný a aké sú ďalšie plánované kroky, aby systém konečne fungoval.“

Kiššová poukázala na to, že systém skolaboval pri prvej príležitosti, keď boli elektronické schránky zavalené množstvom správ. „Nie je navyše vylúčené, že bude stáť ďalšie peniaze, pričom sa šepká o sume 30 miliónov eur,“ uviedla Jana Kiššová.

Poslanec NR SR za SaS Karol Galek opätovne vyzval na pozastavenie povinnosti podnikateľov komunikovať s orgánmi verejnej moci elektronicky, kým sa tieto nedostatky neodstránia.

- Reklama -