Kiska: Iniciatívy nútia politikov pomenovať problémy

0
Prezident SR Andrej Kiska (Autor: SITA)

„Voľby sú o 37 dní a asi niet väčšieho prejavu zodpovednosti za našu krajinu, ako ísť voliť. Je dôležité, aby si ľudia uvedomili, že nevoliť znamená nechať prepadnúť svoj hlas v prospech politickej strany, ktorú by si možno v parlamente ani neželali,“ uviedol prezident po stretnutí.

„Táto kampaň nemá byť len o výčitkách, čo sa nepodarilo, a o všeobecných sľuboch. Aj iniciatíva týchto troch skupín je o tom, aby boli politici prinútení presne hovoriť o tom, čo našu spoločnosť trápi a aby boli prinútení presne povedať, ako, čo a dokedy chcú zmeniť a ako s problémami pohnúť,“ doplnil.

Občianska kampaň A dosť! upozorňuje na zlý stav slovenského školstva a poukazuje na zmeny, ktoré potrebuje. „Veríme, že dnes je dobrá doba, aby politici ukázali svoje líderstvo a ešte pred voľbami pristúpili k jednoznačnému záväzku, čo plánujú so školstvom urobiť,“ povedal jeden zo zástupcov kampane Stanislav Boledovič.

Predstaviteľ iniciatívy Slovensko.digital Ján Hargaš vyslovil presvedčenie, že Slovensko potrebuje na štátnej úrovni jednu osobu zodpovednú za IT inovácie, ktorá si pred voľbami a po voľbách vezme tému za svoju a dá jasný záväzok, ako si predstavuje inovácie za ďalšie stovky miliónov z európskych zdrojov.

Iniciatíva Štrngám za zmenu ponúkla prezidentovi súčinnosť ohľadom zákonov týkajúcich sa korupcie a právneho štátu.

- Reklama -