Kaščáková (SaS): V Trenčianskom kraji sa politikárči, úrad musí vidieť v občanovi klienta

0
Renáta Kaščáková (Autor: TASR)

„Spojili sme sily, aby sme dali silnú alternatívu k súčasnému vedeniu župy,“ uviedla Renáta Kaščáková a pokračovala: „Zmena nielen na poste župana, ale aj v poslaneckých kreslách bude veľmi potrebná. Trenčiansky kraj je dnes na hony vzdialený od každodenných potrieb ľudí. Chodím po celom kraji, rozprávam sa s ľuďmi a pozorne počúvam. Vidím najmä skepsu a beznádej. Nevzdávam sa však svojej predstavy, že politika sa dá robiť aj lepšie, poctivo. Hovoria mi, načo do toho ideš – veď tu sa už nič nedá zmeniť, toto je zabetónovaný systém. Ale ak sa tomu nepostavíme, pôjde to len k horšiemu.“

Kaščáková poukázala na to, že v kraji sa politikárči, kšeftuje a peniaze sa rozdávajú podľa straníckych a iných zásluh. „Kraj je stále výrazne zadlžený, jeho služby sú vysoko neefektívne. Výsledkom je, že mladí utekajú a starší sa desia odkázanosti a staroby. Veľa sa sľubuje, ale málo sa plní,“ zhodnotila zároveň poslankyňa NR SR za stranu Sloboda a Solidarita.

Renáta Kaščáková predstavila aj tri veci, ktoré chce dosiahnuť ako budúca županka: aby sa peniaze nemíňali, ale s rozumom investovali (v duchu hesla hodnota za peniaze), aby úrad videl v občanovi klienta a aby sa rozvíjali prirodzené regióny v kraji.

Na podporu kandidátky vystúpili aj zástupcovia stredo-pravých strán. „Keď sa povie meno Renáta Kaščáková, prvé slovo, ktoré mi napadne, je Trenčín. Renáta pravidelne sadá skoro ráno do vlaku, aby pricestovala na parlamentnú schôdzu a často sa neskoro večer vracia domov, do Trenčína, k svojim blízkym. Trenčínom a Trenčianskym krajom žije, o Trenčíne a Trenčianskom kraji vie prvé aj posledné, je to v jej komentároch kraj s obrovským potenciálom a skvelými ľuďmi. Renáta je zároveň veľká bojovníčka, má odvahu, je rázna a vidí pred sebou cieľ. Bude vedieť dostať sa k nemu, bude vedieť pomôcť svojmu kraju,“ zhrnul za politických podporovateľov podpredseda SaS Ľubomír Galko.

- Reklama -