Kaník (Demokrati Slovenska): Ruská DNA Ficovho Smeru sa nikdy nezmení

0
Ľudovít Kaník (Autor: SITA)

Napriek tomu, že koniec vojny si celá Európa pripomína o deň skôr, 8. mája, kedy sa vojna  skončila.

Pre R. Fica to neplatí, lebo v Rusku, pre posun času, je deň víťazstva 9. máj.  Ficov Smer sa stále riadi moskovským časom. Tak ako sme sa ním museli riadiť za socializmu.

Toto som písal už niekoľkokrát a od minulého roku, keď som tento text zverejnil sa nič nezmenilo. Stačilo ho trošku skrátiť a len veľmi mierne aktualizovať.

Od začiatku svojho pôsobenia Fico tým vysiela signál Moskve, ktorý znamená: Patríme a chceme patriť k vám. Tak ako sme patrili za socializmu.

Hrdinom vojny vzdávali úctu pri pamätníkoch v celej Európe 8. mája. Ficov Smer a jeho vláda  to robí ináč. Ťahá nás systematicky na východ. Nie len týmto symbolom – oslavovania výročia konca vojny podľa moskovského času. Ale všetkým čo robí. Korupciou, ktorú povýšil na štátnu doktrínu, devastáciou súdnictva, ignorovaním rozloženia a kontrolovania moci, postupnou deštrukciou liberálnej demokracie.

Oslavovať koniec vojny 9. mája, keď ho oslavuje iba Rusko, je symbol, ktorý ukazuje, ku komu nás Smer a Fico chce priradiť a kam zaradiť. Pred rok 1989. Tam, kde sme boli vyše 40 rokov.

Slovensko je súčasťou Západu a Európy. Už od čias Svätopluka. Aj keď má Robert Fico a niektorí nováčikovia v parlamente iný záujem. Je preto našou úlohou, tých ostatných, ustrážiť nadobudnutú slobodu a euroatlantickú orientáciu. Potrebujeme k tomu  pomoc všetkých podobne zmýšľajúcich občanov Slovenska.

Ľudo Kaník
predseda Demokratov Slovenska

- Reklama -