Kancelária NR SR otvára podzemnú garáž pre verejnosť

0
Národná rada SR (Autor: slovakrepublic.ca)

Vedúci Kancelárie NR SR Ing. Daniel Guspan v tejto súvislosti zdôrazňuje, že „v žiadnom prípade nejde o poslanecké garáže, ale sú určené predovšetkým pre verejnosť. Majú slúžiť všetkým návštevníkom Bratislavského hradu. Či už pôjdu do múzea alebo na spoločenské a kultúrne podujatia, ktoré sa budú konať v Zimnej jazdiarni a Barokovej záhrade. Vďaka takto vzniknutým parkovacím miestam v podzemí bude celý areál oslobodený od parkujúcich áut a konečne sa stane skutočnou pešou zónou“.

Podľa aktuálneho cenníka je základná sadzba za parkovanie v podzemnej garáži Bratislavského hradu 3 € za hodinu. Táto suma bola stanovená vo výške porovnateľnej s cenou parkovania na spoplatnených parkovacích plochách v rámci Bratislavy.

V prípade návštev prevádzok v areáli hradu si však môžu ich hostia uplatniť zľavu z tejto základnej sadzby priamo u personálu príslušnej reštauračnej prevádzky, alebo v pokladnici SNM prostredníctvom validátora, po predložení parkovacej karty. Takéto zvýhodnené parkovanie sa bude samozrejme týkať aj návštevníkov expozícií Slovenského národného múzea v paláci Bratislavského hradu. Bezplatné parkovanie v podzemnej garáži budú mať osoby s ťažkým zdravotným postihnutím po predložení relevantných dokladov pri vjazde, teda preukazu osoby s ťažkým zdravotným postihnutím a parkovacieho preukazu.

Vjazd do podzemnej garáže pod Bratislavský hradom nájdu noví návštevníci veľmi ľahko, keďže je pokračovaním už existujúceho vjazdu do garáží z ul. Palisády pod budovou na Západnej terase. Pre návštevníkov bude otvorená každý deň od 8.00 hod do 24.00 hod s posledným vjazdom o 23.00 hod.

- Reklama -