KDH: Vládna koalícia nevie zodpovedne spravovať krajinu

0
KDH (Autor: KDH)

„Vládna koalícia nevie zodpovedne spravovať našu krajinu. Všetci rozumní politici by v tejto situácii hľadali najlepších kandidátov v rokovaniach spolu aj s demokratickou opozíciou. Ale R. Fico je v týchto rokovaniach v konflikte záujmov, lebo sa rozhodol, že aj on chce byť ústavným sudcom. R. Fico roky zásadne rozdeľoval a polarizoval celú spoločnosť, preto sa v jeho prípade nedá ani len uvažovať o jeho prípadnej nezávislosti. Preto nemá podporu ani časti koalície, demokratická opozícia ho odmieta a prezident Kiska ho ako prípadného kandidáta určite odmietne. Aj preto je R. Fico ochotný rokovať o svojej podpore aj s Kotlebovou ĽSNS.

Premiér P. Pelegrini sa tvári, že sa ho voľba ústavných sudcov netýka a kandidát na prezidenta za Smer-SD M. Ševčovič nie je schopný odpovedať či by vymenoval R. Fica za sudcu, alebo dokonca predsedu Ústavného súdu,“ povedal Pavol Zajac, podpredseda KDH.

„Ak koaličné strany nevedia zodpovedne a spravodlivo riadiť Slovensko, tak nech radšej po dohode s opozíciou vypíšu predčasné voľby, v ktorých ľudia nanovo rozhodnú o tom, kto má spravovať Slovensko,“ doplnil Zajac.

- Reklama -