Ivan (SaS): Za Andrejov Dankov populistický rozmar zaplatíme my všetci

0
Miroslav Ivan (Autor: SITA)

Predseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko požiadavku na obnovenie stratových štátnych IC vlakov sformuloval na počudovanie zrozumiteľne a táto volebná priorita SNS je dnes v zjavnom rozpore s požiadavkou verejnosti na rýchle a kvalitné cestovanie.

„Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) je dnes v pozícii hasiča nedomyslených rozhodnutí predsedu parlamentu. Treba však dodať, že zodpovednosť za ne nesú aj zvyšné vládne strany a to, Smer-SD a osobitne Most-Híd, ktorý nominoval ministra dopravy. ZSSK dnes musí narýchlo improvizovať, aby nahradila chýbajúcu prepravnú kapacitu, ktorú predstavovali žlté vlaky RegioJetu,“ uvádza poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre dopravu Miroslav Ivan.

Dodáva, že z aktuálnych informácií manažérov štátnej firmy vyplýva, že ZSSK bude novými pomalšími IC vlakmi konkurovať vlastným rýchlikom, ktoré sú dotované štátom a ktoré premávajú na rovnakých trasách. „Rýchliky ZSSK a IC vlaky ZSSK si tak budú ´vykrádať´ navzájom cestujúcich. Strata IC vlakov sa prehĺbi z jedného na tri milióny eur ročne a tento Dankov populistický rozmar zaplatíme my všetci. Rovnako ako vlaky zadarmo, ktoré však stoja verejné financie, teda daňových poplatníkov, vyše 14 miliónov eur ročne,“ uzatvára Ivan.

- Reklama -