Hrnko (SNS): Slovenská národná strana nebude tolerovať bujnenie mafiánskych štruktúr v štáte

0
Anton Hrnko (Autor: SNS)

„Slovenskú národnú stranu mimoriadne znepokojuje situácia, ktorú na Slovensko priniesol bezpečnostný exces v podobe smrti dvoch mladých ľudí, z ktorých jeden bol dokonca investigatívny novinár. Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť sa touto situáciou zaoberal, aby sme tu na politickom kontrolnom orgáne zistili, či sa niečo nezanedbalo.“

Ako zdôraznil Anton Hrnko, v týchto časoch musíme dôverovať Polícii SR, vyšetrovateľom a prokurátorom, ktorí pristupujú zodpovedne k objasneniu tohto ohavného činu. „Vyzývam aj občanov, podporujme orgány činné v trestnom konaní pri ich práci a umožnime im svoju prácu vykonávať bez ovplyvňovania tohto konania,“ dodal, pričom členov vyšetrovacieho tímu ubezpečil, že pri čo i len najmenšom podozrení z ovplyvňovania alebo marenia vyšetrovania majú dvere predsedu Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť otvorené.

Podpredseda SNS ďalej zdôraznil, že pri medializovaných podozreniach o údajnom prerastaní mafistických štruktúr do štátnych inštitúcií sa nemôžeme dívať len jedným smerom. Pre SNS je neprijateľné, aby akékoľvek mafistické štruktúry bujneli na politickej scéne v akomkoľvek tábore. A musíme skonštatovať, že uvedené podozrenia sa dotýkajú rovnako súčasnej opozície, ktorá sa pravidelne na tlačových konferenciách predvádza s ľuďmi, ktorých príslušnosť k domácim mafistickým štruktúram je omnoho pravdepodobnejšia, ako príslušnosť niektorých ľudí k zahraničným organizáciám. „Mňa osobne, ale aj SNS znepokojuje budúcnosť našej republiky. Zdá sa, že Slovensko sa mení. K organizovaniu týchto zmien by však nemali byť pripustení ľudia, ktorí nevážia slová, neslúžia pravde, neslúžia občanovi a sú ochotní ísť za mocou za každú cenu.  SNS sa postaví zodpovedne k tomu, aby sa od vedenia štátu odstavili ľudia čo i len so zrnkom podozrenia, žeby mohli spolupracovať s podobnými štruktúrami. Uvedomme si, že dnes už v parlamente pôsobia ľudia s veľkým podozrením, že boli prepojení na takéto skupiny, radi sa s bossmi organizovaného zločinu stýkali, fotografovali sa s nimi a podobne. Nemôžeme nevidieť, že ich je plná strana a všetky opozičné štruktúry s nimi úzko kooperujú a to by mal do úvahy pri svojich rozhovoroch brať aj pán prezident,“ reagoval Anton Hrnko na aktuálnu spoločenskú situáciu.

Vo svojom vyjadrení sa podpredseda strany dotkol aj témy rekonštrukcie vlády. „SNS nebráni akejkoľvek diskusii, to vo svojom stanovisku jasne deklaroval aj predseda Andrej Danko. Na koaličnej rade predostrieme svoje požiadavky. Zodpovedáme si však výlučne za svojich ministrov,“ uzavrel Anton Hrnko s tým, že Slovenská národná strana sa chystá situáciu zhodnotiť aj so straníckymi štruktúrami v čo najširšom formáte.

V Bratislave, dňa 6. 3. 2018

- Reklama -