Hrnko (SNS): Má existovať samostatná vládna letka?

0
Anton Hrnko (Autor: SNS)

V demokratických štátoch a vôbec v štátoch s fungujúcimi ozbrojenými silami prepravu najvyšších ústavných činiteľov zabezpečujú ozbrojené sily a ostatní vysokí štátni predstavitelia sa prepravujú civilnými leteckými spoločnosťami. Nové investície do letky ministerstva vnútra by podľa názoru Slovenskej národnej strany boli neúčelným vynaložením finančných prostriedkov na udržiavanie reliktných „dinosaurov“, ktoré už dávno mali byť minulosťou.

Podľa nášho názoru letku treba zrušiť a plne sa sústrediť na budovanie a posilňovanie dopravných kapacít Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktoré by si tým zvýšili svoje obranné spôsobilostí v oblasti nasaditeľnosti a zároveň by si prepravou ústavných činiteľov zvyšovali náletové hodiny pilotov a osádok, čím by sa účelne a hospodárne zabezpečoval ďalší potrebný výcvik.

Slovenská národná strana vyzýva zodpovedných činiteľov úradu vlády, ministerstva vnútra a ministerstva obrany, aby bezodkladne začali pripravovať takú organizáciu leteckej prepravy ústavných činiteľov, ktorá by bola spoločensky najmenej nákladná a zabezpečovali ju Ozbrojené sily SR tak, ako je to obvyklé v iných štátoch. V prípade úspechu vo voľbách bude túto koncepciu prepravy ústavných činiteľov presadzovať SNS aj v svojej praktickej politike.

- Reklama -