Galko (SaS): Rasista Fico a 12 až 15 %

0
Ľubomír Galko (SaS) (Autor: sita)

Rasistické a iné červavé nápady

Pozrime sa na niekoľko „sociálnych“ opatrení, ktoré už fungujú, alebo sa ich uvedením do praxe boľševik v kresle premiéra vyhráža. Vo vlakoch „zadarmo“ sú vození ľudia ako dobytok. Bez ohľadu na to, či si cestovné platia alebo neplatia. A neplatia aj takí, ktorí sú na tom finančne niekoľkonásobne lepšie ako tí, čo platiť musia. Sociálne opatrenie „jak divá sviňa“, aby som  zostal v živočíšnej ríši Roberta Fica. Do letného tábora zadarmo sa dostanú len deti, ktoré sú zdravé a aspoň jeden rodič z nich je zamestnaný. Už chýbalo len kritérium modrookí blondiaci, aby bolo jasno… Tak toto by som si rovno dovolil nazvať rasistickým blúznením; presne vieme, ktoré deti sú síce mimoriadne chudobné, ale častokrát choré a navyše majú oboch rodičov nezamestnaných. Navyše bez ohľadu na farbu pleti, najviac trpia núdzou deti, ktorých obaja rodičia nepracujú, nie len jeden alebo žiaden. Alebo ich môžu mať oboch invalidov, poloinvalidov, v dôchodkovom veku. Tragické sociálne opatrenie. A mohol by som pokračovať – o príspevku na lyžiarske pre najchudobnejšie deti, čo ani na lyže nemajú a na lyžiarsky určite nepôjdu,  a preto ho (logicky) nedostanú, alebo majú už lyžiarske či v škole prírode dávno za sebou a podobne.

Okúňanie opozičných strán 

Poet Fico sa evidentne obáva, že nedokáže mobilizovať svojich voličov a tí zostanú doma – tak ako to spravili v eurovoľbách. To, že by jeho skalní volili pravicu,  zrejme nehrozí, ale vykašlať sa naňho by pokojne mohli. Preto sa snaží strašiť ľudí a vtiahnuť opozičné strany do vyjadrení – aby mohol povedať svojim voličom : „Bu-bu-bu, ľudkovia, idú vám brať vlaky zadarmo i lyžiarky, voliť treba ísť“. No a keďže viaceré opozičné strany sa zrejme obávajú, že prídu o niektoré typy voličov alebo majú dokonca zálusk na niektorých smeráckych, sme svedkami takýchto „soft“ odpovedí::

  • „je to len predvolebná kampaň Smeru a treba zaviesť systémové opatrenia“…

  • „niektoré opatrenia sme už navrhovali my, a preto ich vítame“…

  • „sú tam však aj také, ktoré sme sami navrhovali, avšak, bohužiaľ, premiér Robert Fico sa tri posledné roky jeho vlády nevenoval zlepšeniu životnej úrovne ľudí“…

  • „akékoľvek výzvy premiéra majú pre nás zmysel iba vtedy, ak budú prijaté naše podmienky“…

  • „v záujme toho, aby Robert Fico nemohol ľudí podlo strašiť tým, že len strana Smer-SD je garantom toho, že “sociálne balíčky” zostanú v platnosti, dávame verejný prísľub, že v prípadnej budúcej koalícii nedopustíme zrušenie žiadneho sociálneho balíčka schváleného vládou“…

  • „čo je rozumné, podporíme. Čo je nespravodlivé, to v budúcnosti prehodnotíme alebo opravíme“…

Nuž, každý si nastavuje svoju komunikačnú stratégiu sám a ak pomocou nej dokážu k sebe naozaj pritiahnuť nejakých smeráckych voličov, môže byť.

A čo SaS? Konzistentne a jednoznačne

Nuž, sú strany a politici, ktorí nič neponúkajú, len kritizujú. Potom takí, ktorí ani neponúkajú, ani nekritizujú, a ak sa majú k niečomu vyjadriť, spravia to tak, že síce nič poriadne nepovedia, ale aspoň nikoho nenaštvú. No a potom je tu strana Sloboda a Solidarita, ktorej predstavitelia nielen kritizujú, ale aj navrhujú kompetentné riešenia a jej politici ľuďom na Slovensku hovoria vždy pravdu, či je príjemná, nepríjemná, veselá, smutná,, kontroverzná. Urobili sme tak už pri Grécku pred piatimi rokmi (a dnes to, že sme mali pravdu, vedia a vidia prakticky všetci) a robíme tak doteraz.

A preto naša odpoveď je nasledovná : Ak budeme po marci 2016 vo vláde, budeme presadzovať zrušenie všetkých tých nezmyslov, ktoré Robert F. a jeho zlodejská partaj zaviedli, alebo sa ešte len chystajú zaviesť. A budeme vplývať na našich koaličných partnerov, aby nás v tomto podporili. Miliardu, ktorá sa tak ušetrí, využijeme na zavedenie rovnej dane z príjmu a jej zníženie na úroveň 12 až 15% – v závislosti od toho, ako sa bude vyvíjať ekonomika a do sociálneho systému zakomponujeme Odvodový bonus. Bude to spravodlivejšie  a budú na tom profitovať  doslova všetci –  nezamestnaní, dôchodcovia, chorí ľudia, zamestnanci i podnikatelia.  Toto a ďalších viac ako 150 opatrení máme v našom novom ekonomicko-reformnom programe Agenda 2020 s ktorým ideme do volieb. Nie s takými trikmi ako smeráci – najprv všetkých čo najviac ogabať, a potom im porozhadzovať omrvinky zo stola. Ako sliepkam. Je to úbohé a nedôstojné.

- Reklama -