Gajdoš (SNS): Zamestnanci Leteckých opravovní Trenčín ukončili štrajkovú pohotovosť

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Letecké opravovne Trenčín sú v trenčianskom regióne významným zamestnávateľom. Udržanie tohto podniku je preto nesmierne dôležité. Som však presvedčený, že opatrenia, ktoré sme prijali, či už z hľadiska výmeny vedenia podniku, alebo zákazky, ktorú sa podarilo podniku získať prostredníctvom agentúry NATO NSPA, prispejú k tomu, že tento podnik sa po rokoch podarí zastabilizovať a nebude závislý len od zákaziek z rezortu obrany,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš.

Ako doplnil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva LOTN Martin Dušanič, ukončenie štrajkovej pohotovosti vníma ako dobrý signál zo strany zamestnancov v dôveru nového vedenia podniku.

Podnikový výbor rozhodol o vyhlásení štrajkovej pohotovosti v októbri 2015 na základe vyjadrenia nadpolovičnej väčšiny všetkých zamestnancov. Tí požadovali zastavenie výberu strategického partnera, zmenu vedenia z dôvodov zlyhávania systému riadenia, nízkej zákazkovej náplne, neudržania odborných spôsobilostí, certifikátov a osvedčení personálu.

- Reklama -