Gajdoš: Občania Slovenskej republiky si zaslúžia zodpovedne pripravené ozbrojené sily

0
Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Navýšenie rozpočtu rezortu do roku 2020 je pre nás výzvou, ktorú treba jednoznačne splniť. Rovnako nás nové úlohy čakajú aj na tohtoročnom samite vo Varšave,“ povedal. Zároveň zdôraznil, že občania Slovenskej republiky si zaslúžia zodpovedne pripravené ozbrojené sily. „Bude to mojou prioritou,“ uviedol.

Ako ďalej povedal, ďalšou z priorít je, aby boli zdroje rezortu využívané efektívne. „Krátkodobé, strednodobé a dlhodobé plány musia byť reálne a funkčné,“ zdôraznil. Prioritou podľa ministra Gajdoša je plán výstavby a modernizácie, z ktorého vyplýva vypracovanie plánu obstarávania. Úlohou bude tiež analyzovať Bielu knihu o obrane SR, pričom do úvahy prichádza aj nová koncepcia o obrane. V spolupráci s rezortom diplomacie sa bude rezort obrany tiež podieľať na príprave novej bezpečnostnej stratégie. Mimoriadne dôležitá je podľa nového ministra obrany aj podpora domáceho obranného priemyslu s dôrazom na vyzbrojenie Ozbrojených síl SR. Prioritou zostáva aj zintenzívnenie výcviku orientovaného na obranu Slovenskej republiky, ako aj na pomoc občanom v krízových situáciách na našom území.

Minister obrany pripomenul, že už minulý týždeň sa spojil so slovenskými vojakmi, ktorí pôsobia v zahraničných operáciách a misiách. „Robia jednoznačne dobré meno Slovenskej republike a právom na nich musíme byť hrdí,“povedal.

- Reklama -