Frešo (SDKÚ-DS): Kruhový objazd v Novej Dedinke je kvôli bezpečnosti nevyhnutný

0
Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo (Autor: SITA)

Dôvodom bolakrižovatka ciest III. triedy 572002 a 503007 v obci Nová Dedinka, ktorá sa pre časté nehody stáva veľmi nebezpečnou. „Je to vo verejnom záujme, pretože je to dosť neprehľadná dopravná situácia. Kohokoľvek sa v tejto obci opýtate aká je toto križovatka, tak vám povie, že to je križovatka na ktorej skutočne môžete prísť o život,“apeloval bratislavský župan Pavol Frešo

Stretnutie sa uskutočnilo na Obecnom úrade obce a zúčastnili sa ho predseda BSK Pavol Frešo, vicežupanka Gabriella Németh, vicežupan Igor Bendík, starostka obce Nová Dedinka Viola Takáčová, poslanci Zastupiteľstva BSK István Pomichal a Ladislav Gujber a zástupcovia Regionálnych ciest Bratislava.

Témou rokovania bola dopravná situácia ohľadom riešenia situácie križovatky ciest III. triedy 572002 a 503007, ktorá je neprehľadná a nie vždy majú šoféri jasno v tom, kto má prednosť. Výsledkom bolo už veľa dopravných a aj smrteľných nehôd. Z tohto dôvodu je na tomto mieste dlhodobo plánovaný kruhový objazd, ktorý by situáciu vyriešil. Vybudovaniu kruhového objazdu však bránia nevysporiadané majetkovo-právne vzťahy. Doteraz sa podarilo vykúpiť väčšinu pozemkov okrem troch árov, kde sa obec a župa dostali do sporu so samotnými vlastníkmi.

„Dohodli sme sa, že župa razantne vstúpi do týchto rokovaní. Prídeme s dvomi na sebe nezávislými znaleckými posudkami. Povieme takáto je cena znalcov, dáme finálnu ponuku. Pokiaľ k tomu nepríde, potom aj s podporou obce, starostky a miestneho zastupiteľstva pôjdeme do vyvlastňovacieho procesu,“ ozrejmil predseda BSK Pavol Frešo. Doplnila ho aj bratislavská vicežupanka Gabriella Németh, ktorá zdôraznila, že medzi priority župy patrí neustále zvyšovanie plynulosti a najmä bezpečnosti premávky na krajských cestách.

Vybudovanie okružnej križovatky v obci Nová Dedinka nie je len v záujme župy a samotných obyvateľov, ale aj okolitých obcí, nakoľko ide o frekventovanú križovatku. Je to cesta z Bratislavy na Tureň, Senec, Hrubý Šúra cez obec je to spojovacia časť komunikácie, ktorá spája Senec s ďalšími obcami okresu Senec ako Tomášov, Malinovo, Bernolákovo.

„Bola by som veľmi rada, keby sa to doriešilo a chcem sa vopred poďakovať župe, že sa do toho angažovali. Verím tomu, že to bude v skorej dobe hotové a občania budú môcť bezpečne chodiť cez túto križovatku,“ dodala starostka obce Nová Dedinka Viola Takáčová.

- Reklama -