Frešo (SDKÚ-DS): Členovia Rady Partnerstva našli kompromis

0
Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo (Autor: SITA)

„Zapojenie tejto socioekonomickej oblasti vníma Bratislavská župa ako dôležitý krok k ešte lepšej spolupráci všetkých partnerov. Avšak nie je to len o mestách, obciach a župách, ale program je po prvý raz otvorený pre súkromné a neziskové subjekty ako aj cirkvi,  ktorí sú zriaďovateľmi škôl a sociálnych zariadení, uviedol Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Tretiu komoru Rady Partnerstva reprezentujú títo socialno-ekonomickí partneri – Bratislavská integrovaná doprava, Dopravný podnik Bratislava, Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb, Slovenská obchodná a priemyselná komora, Asociácia súkromných škôl a školských zariadení, Národná sieť slovenských miestnych akčných skupín, Ekumenická rada v Slovenskej republike, Bratislavská arcidiecéza a Asociácia združení pre súčasnú kultúru.

Členovia Rady Partnerstva vyjadrili na včerajšom pracovnom rokovaní na pôde Bratislavskej župy zároveň aj svoju vôľu prerokovať s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zjednodušený systém hlasovania. Výsledným princípom by bolo, aby sa o všetkých záležitostiach spadajúcich do kompetencií Rady Partnerstva rozhodovalo v pomere jeden člen jeden hlas, pričom hlasovanie by sa uskutočňovalo samostatne v rámci komôr.

„Čerpania eurofondov je pre všetkých partnerov veľmi dôležité na to, aby sme mohli rozvíjať naše projekty v materských, základných a  stredných školách, v integrovanej doprave, cyklodoprave a podporovať sociálnu starostlivosť a kreatívny priemysel,“ doplnil bratislavský župan Pavol Frešo.

Nominácie jednotlivých členov predloží župan na schválenie ministrovi Jahnátkovi. Na programe novembrového zasadnutia Rady Partnerstva budú nielen technické záležitosti, ale hlavným bodom bude najmä oficiálne schválenie Regionálnej integrovanej územnej stratégie Bratislavského kraja na roky 2014-2020 ako základného dokumentu na implementáciu europrojektov financované z Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020.

- Reklama -