Fico (SMER-SD): Nový investor v B. Bystrici zamestná viac ako 1200 ľudí

0
Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico a Radoslav Procházka, predseda strany #Sieť (Autor: SITA)

Premiér avizoval, že vláda ešte pred voľbami spoločnosti pomôže stimulmi, ktoré majú mať podobu hotovostnej platby aj daňových prázdnin. “Nevidíme žiadne prekážky, aby prijali rozhodnutie o podpore tohto strategického počinu. Je tu návrh, ktorým sa bude vláda zaoberať. Ak sa nevyskytnú neočakávané udalosti, vláda 2. marca schváli investičnú pomoc,” avizoval Fico.

Podľa jeho slov sa štruktúra zamestnancov firmy bude primárne orientovať na vysokoškolsky vzdelaných, ktorých má byť až 80 percent, 20 percent budú zamestnanci s úplným stredoškolským vzdelaním. Platy majú výrazne presiahnuť priemerné mzdy v národnom hospodárstve.

“Ide o výrobu s vysokou pridanou hodnotou. Budú sa vyrábať dokumenty s ochrannými prvkami, bezpečnostné karty, bankomatové karty či kontrolné mechanizmy pre letiská, ktoré identifikujú falošné dokumenty. Ide asi o 28 produktov,” menoval Fico. Výstavba podniku má trvať asi rok, samotná výroba by sa mala začať v roku 2017.

Konateľka spoločnosti Marjan Lindsbro vysvetlila výber Banskej Bystrice aj tým, že spoločnosť vidí v regióne potenciál z hľadiska ľudských zdrojov.

- Reklama -