Faltys (SaS): Malá možnosť voľby

0
Hans Faltys (Autor: SaS)

Pravda, doteraz sme netušili, že židia, alebo v ostatnom čase toľko pertraktovaní moslimovia, nemôžu dosiahnuť večnú spásu. Akosi sme s tým počítali, keďže vyznávajú toho istého Pána Boha ako katolíci. Pravda, obecne sme pochybovali o schopnosti získať večnú spásu u protestantov (pretože odpadlík horší bezverca), ale u židov? To nás veru nenapadlo.

Inak povedané, pred našimi očami katolícka cirkev odňala Bohu mandát rozhodovať o tom, kto môže dosiahnuť večnú spásu a kto nie. Táto arogancia sa šíri od cirkvi aj k politickým stranám, ktoré si presadzovanie časti jej záujmov berú do programu. Pritom neustále ignorujú fakt, že katolícka dogma sa týka len katolíkov a nikoho iného.  Súčasťou programu takýchto strán je potom neustále šikanovanie spoločnosti. Zatváranie obchodov v nedeľu – nezmyselná kravina, veď ak nechceš v nedeľu nakupovať, tak nenakupuj. Ak nechceš v nedeľu predávať, nájdi si iné zamestnanie ako predavačka. (A teraz, keď sme omilostili židov, mali by sme asi zatvoriť aj v sobotu.) Alebo kampaň proti tomu, aby uzatvárali ľudia rovnakého pohlavia rodinné zväzky – tá vyvoláva otázku, čo je komu do toho? Alebo posledný nezmysel – prenasledovanie umelého oplodnenia. Akosi rozum zastane nad takýmto podceňovaním Božej moci. Akoby Boh nedokázal rozhodnúť o tom, kto bude žiť a kto nie. Akoby na to potreboval nejaké odobrenie parlamentu. Nepochopiteľná nadutosť.

Prečo vlastne o tom píšem. Blížia sa parlamentné voľby. Po zániku SDKÚ mnohí hľadajú pokračovanie normálnej politiky na Slovensku. A pýtajú sa. Koho budem voliť?

  • komunistov určite nie, tých normálne usilujúci sa ľudia nevolia. Takže SMER neprichádza do úvahy.

  • nacionalizmus v 21. storočí je nechutný. Takže SNS a maďarské strany SMK a MOST tiež určite nie.

  • katolícke obmedzovanie občianskej spoločnosti je neslušné. Takže KDH, OĽaNO a SIEŤ sú z hry.

Často počúvam o tom, že najväčším problémom SaS je nedostatok koaličného potenciálu. To je ale dogmatické otočenie situácie. SaS, strana, ktorá má v génoch princíp „ži a nechaj žiť“, je schopná spolupracovať s každým, kto hospodársky neničí našu vlasť. Naopak, to ostatné subjekty na politickej scéne nie sú schopné normálnej koalície s SaS. Pretože sa im nepozdáva svet, v ktorom by nemohli niekoho šikanovať. Slováci Maďarov, komunisti boháčov, veriaci ateistov a tak ďalej.

Nuž, pre tých, ktorí necítia potrebu nikoho šikanovať, tu ostala len táto malá možnosť voľby.

- Reklama -