Faltys (SaS): Logika vykrikovania

0
Hans Faltys (Autor: SaS)

Ale predsa len. Pán Fico je premiér našej krajiny a pán Matovič poslanec, teda obaja významní muži.

Tak si kladiem otázku, ako v tom ťažení na pána Matoviča nájsť nejakú logiku. Pán Fico totiž povyťahoval všakovaké dokumenty, ktoré pravdepodobne nezískal zákonným spôsobom. Potom s nimi naložil spôsobom, ktorým poprel akékoľvek práva občana na ochranu osobnosti a taktiež vo viacerých prípadoch normálnu prezumpciu neviny. Čudné, pretože keby pán Matovič skutočne napáchal nejakú protizákonnú neplechu, zrejme by ho polícia bez škrupúľ vyhľadala a zatkla alebo by na neho minimálne zahájili otvorený pohon.

Teda hoci u jednoduchých ľudí bude pán Matovič zrejme poriadne pošpinený – veď vraj bez vetra sa ani lístok nepohne – nám ostatným sa zdá, že zrejme bolo to jeho podnikanie viac v poriadku ako v neporiadku. V opačnom prípade by ho inak vyobšívali.

Tak potom pre pána Jána, prečo pán premiér pár dní pred voľbami ukazuje na niekoho takého nikoho, ako je pán Matovič a prikladá mu takú vážnosť? Lámete si nad tým hlavu?

Nezdá sa vám, že na tvrdeniach pána M., že ide len o odpútanie pozornosti, môže niečo byť? Vlani sme mali rekordne nízky počet žiadostí o azyl, takže téma utečenci sa ukázala ako nezmysel. Všetky tie sociálne balíčky sa ukazujú ako bezvýznamné oproti faktu, že naše zdravotníctvo a školstvo sa pod ťarchou súm, ktoré sa z nich vytunelovali, rozpadajú. Nuž, tak o čom budeme hovoriť? Kde nájdeme nejakého nepriateľa, ktorí spojí šíky našich voličov? Zdá sa, že malinkatý Matovič zatiaľ bude musieť stačiť.

Viete, je to taká čudná koncepcia, tí Obyčajní ľudia. V podstate nemajú politické ciele, sú len štyria, a tie Osobnosti, čo ťahajú na kandidátku, im zakaždým „rozložia“ poslanecký klub. Založiť politiku na tom, že sa nemá kradnúť, je slabé. To by akosi mala byť samozrejmosť a strany, ktoré sú podozrivé, že konajú naopak (ako je napr. slávna SNS), by mali byť naveky zdiskreditované. Ale na vedenie štátu to nestačí. Štyria ľudia bez plánu asi nie sú schopní postaviť nejaký schopný manažment našej krajiny, hoci im veríme, že nebudú kradnúť.

A predsa. Po tom, ako si pán premiér dal tú prácu a zaútočil osobne na korene Obyčajných ľudí, ich sympatie v mojich očiach veľmi, veľmi narástli. Že by politika nekradnutia bola až taká nebezpečná, že to pánovi Ficovi stojí za takýto osobný útok?

Nuž, tak to je zaujímavé. Veľmi zaujímavé.

- Reklama -