piatok, 26 apríla, 2024
4.5 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Érsek (Most-Híd): O zriadenie STK je vysoký záujem

Érsek (Most-Híd): O zriadenie STK je vysoký záujem

0
Árpád Érsek (Autor: MOST-HÍD)

„Rozhodnutie povoliť otvorenie nových STK-áčiek sme urobili pre ľudí, aby nemuseli ďaleko cestovať na technickú kontrolu svojho auta alebo čakať v dlhých radoch. Očakávame, že stanice technickej kontroly na zvýšenú konkurenciu zareagujú kvalitnejšími službami a na cestách budú jazdiť bezpečné a technicky spoľahlivé autá,“ povedal minister dopravy Arpád Érsek.

V záujme rýchleho a efektívneho doručenia žiadostí ministerstvo odporúčalo využiť elektronickú komunikáciu. Ministerstvo dopravy pripravilo pre žiadateľov aj vzory žiadostí a kľúčových výpočtov, ale aj podrobný návod ako žiadosť podať. Záujemcovia tieto informácie môžu nájsť na našej internetovej stránke:

https://www.mindop.sk/ministerstvo-1/statny-dopravny-urad-4/technicke-sl…

Nové stanice technickej kontroly sa budú povoľovať nad rámec existujúcej siete, ak budú splnené zákonné podmienky. Na získanie povolenia na založenie ďalšej STK je stanovený počet evidovaných vozidiel v danom okrese, ktorý vytvára predpoklady na vyťaženie viac ako 25 % kapacity ďalšej kontrolnej linky stacionárnej stanice technickej kontroly. Ďalšou podmienkou je, aby potrebné kapacity v sieti stacionárnych staníc technickej kontroly boli v danom okrese nedostatočné najmä z dôvodu, že spádová oblasť daného okresu pokrýva aj susedné okresy alebo si to vyžadujú regionálne podmienky dopravnej infraštruktúry.

Zdroj: mindop

- Reklama -