Érsek (Most-Híd): Grafický výklad pre dopravné značky v jazyku menšiny doplní ministerstvo do konca januára

0
Árpád Érsek (Autor: MOST-HÍD)

Na internetovej stránke Slovenskej správy ciest (SSC) je v pripomienkovom konaní zverejnený návrh Vzorových listov (VL) 6 – vybavenie pozemných komunikácií – ktoré po schválení Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR nadobudli účinnosť od 1. januára 2016.

Poslanec za Most-Híd Árpád Érsek v decembri 2015 upozornil, že podrobný grafický výklad pre tvorbu značiek, ktorý je súčasťou VL 6,  pri značkách v jazyku národnostnej menšiny chýba. V tejto súvislosti interpeloval šéfa rezortu dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Jána Počiatka, ktorému napísal, že pri značkách IS 37a Označenie začiatku obce v jazyku národnostnej menšiny  č. 537-10  a IS 37b Označenie konca obce v jazyku národnostnej menšiny č. 537-50, ich grafická podoba nie je uvedená v predmetnej časti materiálu. „Značky IS 37a a IS 37b sa v zozname na strane 20 predmetného materiálu uvádzajú, ale v časti materiálu na strane 341 je uvedený vzorový list IS 36d – Koniec miestnej časti obce (č. 536 60), po ktorom nasleduje vzorový list IS 38 – Hraničný priechod (č. 538 10).  Grafické znázornenie značiek IS 37a a IS 37b tam nie je,“ uviedol v interpelácii Árpád Érsek ešte v decembri 2015.

„Minister v odpovedi na moju interpeláciu napísal, že nezrovnalosti pri značkách v jazyku národnostnej menšiny budú odstránené a k značkám sa doplnia chýbajúce grafické návrhy do konca januára 2016. Na jednej strane som s touto odpoveďou spokojný, na strane druhej však nedokážem celkom pochopiť nedôslednosť kompetentných pri tvorbe dokumentácie pre značky, najmä pokiaľ ide o národnostné menšiny,“ dodal Árpád Érsek.

Celé znenie odpovede ministra Počiatka na interpeláciu Árpáda Érseka nájdete tu.

- Reklama -