Dieneš (KSS): Prečo nevoliť komunistov

0
KSS (Autor: KSS)

Nie len jeho neretardovaní epigóni, ale aj nápis na pražskom letisku, by sa stali nesmrteľnými. Ako ich spoločné dielo: masová chudoba, humanitárne bombardovanie, rozvrátené krajiny, žobráci a bezdomovci; Havlove deti. Poľskí kresťania, verní jeho a Walesovmu odkazu; a zaneprázdnení prípravou vojny proti Rusku, len za prvé dva januárové týždne roku 2016, nechali zamrznúť 50 svojich blížnych. Tak ich milovali. Za komunistov, a nie len v Poľsku, taká láska nebola. Jeden Palach to nemohol vytrhnúť z biedy. Poľsko  je pritom každoročné, a nie len v Poľsku.

Voliť treba odskúšané, najlepšie sú domáce papierové hlavy so zahraničným pozadím. Niektoré sa tam osúšajú už tretie desaťročie, a nič. Rozkradli krajinu, a skromne žijú za svojimi berlínskymi múrmi z toho, čo majú iní: majitelia nášho národného majetku, a nás. Nezáviďme im, príde aj na nich, alebo po nich. V Čechách je obľúbená defenestrácia, bývalí vojaci z povolania tam už ohlásili jej inováciu, a možno prídu zdola, a zo sveta, aj iné návrhy. Moldavský januárový variant je len skromný začiatok. Mnohí z nich majú účty otvorené v rajoch, ale jeden aj priamo na nebesiach. Až príde výpis, a ten príde; budú sa čudovať. Nič nie je večné, večná je len zmena; tá, ktorá nepodlieha provízii.

Podľa prieskumov by voľby suverénne vyhral Smer. Nech sa tak stane, nie? Táto ľavicová strana je aspoň intelektuálne, až hriešne zábavná. Okrem predsedu, a možno ešte dvoch – troch ľudí, ľavica v nej neexistuje. Oceniť treba jej úprimný záujem o prítomnosť základní NATO na našom území. Prečo by sme, podobne ako bratské, a vysoko intelektuálne Poľsko, Litva, Lotyšsko, Rumunsko, Bulharsko a Maďarsko, nemohli dostať od Ruska prvý odvetný jadrový úder? To máme čakať na koniec vojny? Sme horší ako oni?

Moja mamička má 91 rokov. Starobný dôchodok jej k 1.1. tohto roka zvýšili o neuveriteľných 0,60 eur, na 79,50 eur mesačne; vdovský dokonca o 1,20 eur, na 238,50 eur mesačne. Vymyslená, a na právnickej fakulte vysústružená, riaditeľka  Sociálnej poisťovne, jej nenarátala ani tých famóznych 1,90 – čo dostali tí šťastnejší dôchodcovia paušálne.  A doplatok, a to fuckt jó, za dobu od 1. 1. 2016 do 13. 1. 2016, v sume 0,78 eur, voľne citujem, jej súčasne poukázali na účet. Milujem Slovensko! Treba lepší dôkaz, že tento ponovembrový režim je darebácky a zločinecký? Mojej mamičke viem pomôcť, ale ako sa žije v rodinách, kde takáto pomoc nie je možná? Ponovembrovým režimom koncentrovane vyjadrená cena i hodnota človeka, v centoch, na osobu a rok. Novembroví barikádnici, bravó!

Najväčšiu zásluhu na obnove a zavedení tohto darebného kapitalizmu u nás má KDH, a jeho voliči. Je to zoskupenie od Boha, aspoň sa tak tvária a správajú. Ak bude synonymom parlamentu defenestrácia, nemali by tam, a na balkóne aj so svojimi voličmi, chýbať. Ich zásluhy sú neodškriepiteľné: rozvrátili JRD, následne aj celý potravinársky priemysel. Zničili zamestnanosť vidieka, potravinovú bezpečnosť a sebestačnosť; rozvrátili materiálne podmienky pre fungovanie rodiny, a tak rodinu ako takú. Vymierame, a Husákovým deťom sa nechce rodiť detí. Bez práce, bez bytu, bez základných sociálnych istôt to dokážu len naši rómski voliči. Chudák Srholec, a jeho skupina, za toto všetko bojovali už od roku 1948. Našťastie; sa toho aj dožili.

Aby som bol objektívny, treba ich aj pochváliť. Mohlo to skončiť horšie, rozpad rodiny a chudoba, sú malinou oproti tomu čo dokázali v Chile ich bratia v Kristu. Tamojšie KDH, keď odstránili legitímne zvoleného prezidenta Allendeho, organizovali cez Pinochetových vojakov brutalitu desivejšiu Oswienczimu: ženám vkladali do vagín živých potkanov, alebo na veľkých priestranstvách ich nútili k masovej masturbácii. A my všetci, povedané s Hemingwayom, sme tam mali naše manželky, mamičky, naše dcéry! Pozor, ľahostajnosť zabíja.  Ako zlá voľba. Prevrat tradične zorganizovali USA, za finančnej a inej pomoci všetkých kráľovských dvorov z Európy. Budúca Diana a demokracia bez hraníc. Takže biele šály, ktoré si naši KDH-áci teraz dali, nie sú zlé. Chcú len naznačiť, že nás budú i naďalej šáliť.  Biomasa, a nie len zo sviečkovej, to potrebuje.

V parlamente by nemali chýbať ani národné strany; slovenské, maďarské i budúce, možno aj moslimské.  Majú rovnaký podiel, a zásluhy,  ako vyššie spomenutí, na zdevastovaní Slovenska, jeho tradícií, hodnôt a podmienok pre život. Materiálny a duchovný úpadok bez ich pričinenia by nebol úplný a všade. A menšiny si to svojim volebným právom, svojim konaním, plne zaslúžia.  Matica neslovenská, z akých peňazí ťa  platia?

V júni roku 1965 praskla pri záplavách na Dunaji hrádza a voda zaplavila dediny na Žitnom ostrove, na Maďaroch, ako sa zvykne hovoriť. Socialistické Československo,  za komunistov, ako sa zvykne hovoriť, ich v krátkom čase  všetky obnovili a vrátili do normálneho a dôstojného života. Odkiaľ vzal vtedajší štát miliardy korún, vo vtedajších cenách, bez zahraničných dlhov a pôžičiek? Volič hlupáčik, hádaj.

Americký New Orleans, po cyklóne v roku 2005, za prezidenta Busha ml., obnovujú dodnes. Možno to raz dokončí jeho brat Jeb (nečítaj jeb). Záleží ako šikovne zrátajú  hlasy. Ale medzitým stihli zbombardovať poltucet krajín. Obnova na Maďaroch sa dostala každej rodine, bez ohľadu či boli poistení, alebo nie. Spomenula to niekedy niektorá národná strana nebudapeštianskeho typu? A poďakovala bežným občanom, v Čechách, na Morave a na Slovensku,  ktorí prejavili solidaritu, a ľudí bez domova prichýlili, a postarali sa o nich? Z lásky k blížnemu, lebo komunisti im na to vytvorili materiálne podmienky.

Ako by takéto manévre, ľudský i vojenský,  vyzerali dnes? Nemáme srdcia, len charitu. Nemáme nie len ženijné vojská, ale ani armádu. Modrí darebáci, a ich voliči, spolu s bombardovaním Srbska, zničili aj toto. Neviem, či existuje vo svete hlavné mesto, ktoré nemá vojenskú posádku! Prínos migračnej vlny a utečencov je v tom, že nás aj v tomto čoskoro vyškolia. Len treba dúfať, že nezačnú prieskum bojom v Petržalke. Bratislava má aj krajšie objekty.

A na doplnenie, v tých časoch, za komunistov, sme už mali plne funkčný systém bezplatného zdravotníctva a školstva, ako aj ďalších sociálnych istôt.  V USA, vzore slobody a demokracie, ho nemajú dodnes. V USA, v tom čase, ešte mali na toaletách umývadlá s nápisom: Len pre bielych resp. pre tých druhých.  Naši Rómovia, v tom čase, už bývali v bytovkách, chatrče boli výnimkou. A mali prácu.  V USA, v tom čase,  bohatí, rovnako ako dnes, zarábali na vojne; vo Vietname. Americká vláda tam masovo nasadila chemické zbrane v rozsahu aký nepoužili ani nemeckí fašisti za celé obdobie II. svetovej vojny. Nahádzali tam neuveriteľných 75 miliónov litrov toxických látok !, aby na tisíckach hektároch zničili faunu a flóru; aby lepšie videli na nepriateľa, na Vietnamcov brániacich svoju vlasť pred agresiou a vykorisťovaním. Treba to pripomínať, lebo pod týmto vzorom sa na novembrových barikádach rodil náš dnešný režim. A tento jednodolárový Vzor nás neodvratne, cez Ukrajinu, cez Sýriu, cez NATO, a hlavne cez nás, vedie k nášmu jednoduchému a neodvratnému koncu. Ak to dovolíme, ak budeme voliť tak, ako doteraz.

Hlupáci zdola a darebáci zhora nám ponovembrom resuscitovali režim, ktorý nám zobral radosť zo života, solidaritu, vzájomnú úctu, mier a budúcnosť. Dominuje pretvárka, neistota a beznádej. Chamtivosť, bezohľadnosť, egoizmus. Ani bohatí a najbohatší nemajú šťastie a pokoj v duši.  O-boh-nali sa plotmi väčšími ako bol berlínsky múr. A čo je na tom najspravodlivejšie? Ani ich deti si toto nakradnuté bohatstvo neužijú, možno len rýchlejšie, a v drahších drogách. Aké to šťastie?! A až pôjdete cez naše dediny, všimnite si ploty pri domoch. Tie postavené za socializmu, a terajšie.  Ten rozdiel nádherne symbolizuje stav a perspektívy ne-kresťanského Slovenska. A nemusíte byť ani marxistom.

Čas hier na slobodu a demokraciu je u konca, ba skončil. Situácia je kritická, a nevidia ju už len duševne postihnutí, v parlamente a na psychiatrických klinikách: utečenecká kríza je na jednej strane prejavom všeobecnej krízy kapitalizmu, ale i dôkazom, že kapitalizmus – okrem túžby po ziskoch – nemá riešenie v žiadnej oblasti.  Doma i vo svete. Európska únia už existuje len de iure. Vyhlásime tipovaciu súťaž, kedy sa tento účelovo vykonštruovaný podvod rozsype?

Stupne skazy naplno začali rozpadom svetovej socialistickej sústavy. Sú jednoduché, a neodvratné: masová chudoba, vymyté mozgy, falošné a konzumné hodnoty, provokácie medzi národmi, konflikty, akoby náhodné a miestne, až po globálnu vojnu. Riadená a organizovaná masová utečenecká tsunami. Už im len rozdať ručné zbrane. To všetko má kapitál odskúšané, a overené.  Dve svetové vojny, a stovky regionálnych. Otázka je len jediná: kedy a ako začať finále? Zabudli ste? Aj s Kaddáfim sa taliansky či francúzsky premiér, predtým než ho dali zmasakrovať, priateľsky vyfotili. Usmievajme sa aj my, fotografujú nás.

Kapitalizmus je pre hlupákov. Dá sa priemerne inteligentný človek dobrovoľne okrádať a vykorisťovať? Dá si dobrovoľne zobrať peňaženku; banky a poisťovne?  Dá si dobrovoľne zobrať národný majetok: závody, pôdu, lesy, vodu, ženy, mládež; aby z toho žili iní a on živoril? Dá si priemerne inteligentný človek zobrať sociálne istoty? Sen mnohých generácií a výsledok ich stáročných bojov za spravodlivosť a dôstojnosť? Ako môže človek zarábajúci minimálnu mzdu, či dostávať minimálny až priemerný dôchodok, voliť tých istých darebákov, ktorí mu už tretie desaťročie vybavujú tento luxus?  Dá si priemerne inteligentný človek nahovoriť, že politika USA je mierová? Že tucty rakovinových základní, ktoré majú po celom svete, sú pre naše blaho?  Že agresorom je Rusko? Okolo ktorého NATO uťahuje zo všetkých strán, ako nikdy predtým,  hitlerovskú slučku? Ako sa na toto všetko môže dívať kresťan, a byť ľahostajným? Nemal by na sebe odpáliť desať božích prikázaní?

Druhú skupinu hlupákov, ktorým tento režim vyhovuje, sú hlupáci zámožní. Tí si myslia, že ich sa celkový úpadok, materiálny i duchovný, ani hrozba vojny, netýka. Kúzlo dialektiky je v tom, že veci sa vždy menia vo svoj protiklad. Príčiny zmien, ale determinujú následky; výsledný protiklad.  U každého jedinca, i celého systému. Aby sa obnovila rovnováha. Aby všetko bolo inak. Pre názornosť, aj naše Slnko, naša životodárna hviezda, raz vyhasne. Nebude. Bude v inej forme, a všetko bude inak. A títo hlupáci zámožní, už teraz, svojim konaním vytvárajú podmienky, v ktorých sa žiť nedá – aj pre svoje detí. Ak je naokolo chudoba a bieda, sociálny a duchovný marazmus, aké šťastie sa vozí v luxusných limuzínach, či sedí na biskupských stolcoch? A aké šťastie ich čaká, až raz z tých limuzín vystúpia, či zídu zo stolcov? Šťastie pod vyhasnutou hviezdou.

Už nemáme roľníkov, máme farmárov. Už sa pri Banskej Bystrici nebeží Biela stopa SNP, ale Biela stopa. Vrahovia, ktorí rozvrátili krajiny nás školia ako sa máme starať o utečencov. Vyhasíname.

V tejto jednote hlupákov sa vždy nájde aj talentovaná skupina darebákov. To sú tí, ktorí toto všetko  organizujú, distribuujú a obnovujú. Elita vládnucej triedy, a jej servishnoj. Jánošíka dostali na hrachu a úniku informácií. Týchto hlupákov zas na sľuboch o slobode a demokracii, na cestovaní a modlení bez hraníc, na chamtivosti a egoizme. Ešte spolu netušia, alebo nechcú, že všetci – spoločne – sa vezieme do pekla. Všeobecný úpadok, chudoba a bieda, nikdy nekončili všeobecným blahobytom. Ale všeobecnou mobilizáciou, ak ju darebáci zhora, či zvonka stihnú vyhlásiť.

Voliť komunistov naozaj nemusíte. Ak chcete žiť tak ako doteraz, ale najmä s  perspektívami vojny a ešte väčšej chudoby, voľte ako doteraz. Len sa potom nečudujte, a nepýtajte – ako januárový robotník zo strojárenského závodu v STV – dokedy s nimi tak budú zaobchádzať? Odpoveď je jednoduchá: dokedy im to dovolíte!

Už za nich, za vás, za nás, nikto z terajších parlamentných strán bojovať nebude! Triedny boj, o ktorom vedia len toľko, že nedostali výplaty, si musia vybojovať sami. Tak ako učitelia, zdravotné sestry a chudoba vôbec. I dôchodcovská. Dnes ja, zajtra ty, naše deti, až dospejú. Také je dedičstvo slávneho novembra 89, taká je triedna podstata kapitalizmu.  Bez politickej avantgardy, bez komunistov, sa tento boj vyhrať nedá. Kapitál to vie. Volič hlupáčik to vedieť nechce? Nech si zalistuje v tých správnych knihách, a vôbec to nemusí byť Marxov Kapitál, či Leninov Štát a revolúcia. Peter Jilemnický, František Hečko, Božena Němcová, Jaroslav Hašek. A mnohí, mnohí ďalší. A, samozrejme, Václav Havel. Aby videl ten rozdiel, tú ľudskú i intelektuálnu spodinu; Lož. A k tomu nech sa pokorne započúva, do Beatles, Johna Lennona: Imagine. Predstavujme si. Snívajme a konajme.

Žiadna z ponovembrových politických strán, či sú pri moci, či boli, či chcú sa k nej dostať; už záujmy ľudí práce hájiť nebude. Ich záujem je len jeden,  spoločný a prostý: dostať sa k moci, k peniazom a zdrojom štátu, a deliť si to. Podľa možnosti v súlade so zákonom, ktorý si tak nastavili. A ak sa niečo prevalí, opička poskakuje ďalej. Veď sme v zoo. Slobodné voľby v kapitalizme znamenajú, že občan si slobodne môže vybrať, kto ho v ďalšom volebnom období bude ohlupovať a okrádať. Znalci marxizmu vedia, že to napísal Lenin, pred viac ako 100 rokmi. Nepotvrdzuje to aj našich 27 rokov? A nie len u nás? A dokedy?

Komunisti sa o parlament neuchádzajú pre platy a imunitu, a pre rozkrádanie spoločných zdrojov. Ani nesľubujú dvojnásobné zázraky. To, čo hlupáci zdola, vrátane robotníckej triedy, a darebáci zhora, aj vďaka socialistickej lumpeninteligencii, rozbili a zničili, obnoviť rýchlo a bezbolestne, sa nedá. Dá sa len začať. Na obnove Slovenska, na obnove a renesancii socializmu. Poučení z chýb prvej generácie socializmu, a nezabúdajme, že – vzniknuvšieho v povojnovom období, a ním aj determinované  – ukázať, že vytvárané spoločenské hodnoty môžu slúžiť všetkým ľuďom práce. Nie len vykorisťovateľom a privatizérom. Nie v centoch, na osobu a rok, ale humánne a dôstojne. Aby odmeňovanie bolo závislé na práci, ale aj talente či výnimočnosti človeka. Aby zodpovednosť za všetky jeho plusy a mínusy – lebo každé ľudské dielo je také – mali všetci; nie len komunisti.

Nebudeme pritom sami, udalosti v okolitých štátoch, i rovnaké problémy ľudí vo svete, to postupne zavŕšia.  Vývojová tendencia je zreteľná, ale nepresadí sa sama, bez našich činov; automaticky. Aj osobnému šťastiu treba vykročiť naproti. Marx napísal, že kapitál si nakoniec svojho hrobára vystružliká sám. Ale treba preto niečo urobiť, ísť voliť komunistov! Domáce, či internetové nadávanie na režim či na dobu, nič nezmení. Sú to len slová zabalené do prezervatívov.  A vládnucej triede  sú potešením; nič nemusí.

Komunisti môžu v tejto etape len zahatať deštrukciu, zahatať americké, poľsko-kresťanské-ukrajinské, či pobaltské prípravy na vojnu; a začať obrat . Nie pre seba, ale najmä pre tých bezbranných, zmanipulovaných a zastrašených. Vrátiť ľuďom práce dôstojnosť a zmysel bytia. Bez komunistov v parlamente a vo vláde, sa to nedá. Kto neverí, dožije sa. Stavme sa!

ZA OBNOVU SLOVENSKA, ZA  OBNOVU A RENESANCIU SOCIALIZMU!

PhDr. Michal Dieneš, CSc., kandidát na poslanca za KSS

- Reklama -