Danko (SNS): Stanovisko strany ku koalícii

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

„Po tom, ako Richard Sulík navrhol spoločné stretnutie som informoval svojich koaličných partnerov, že sa sním stretnem, rovnako, ako som ich informoval o výsledku stretnutia. Teší ma reakcia predsedu Most- Híd Bélu Bugára, ktorý potvrdil moje slová, naopak mrzí ma postoj predsedu vlády SR Roberta Fica, ktorý povedal, že mám vysvetľovať dôvody stretnutia, pričom o ňom tiež vedel. SNS nemá záujem na predčasných voľbách a verejne vyhlasujem, že sa nebudem uchádzať o post premiéra, kým nevyhrám voľby. Svoju funkciu predsedu vykonávam s pokorou a snažím sa, aby som svojou prácou pomohol ľudom. Verejne vyhlasujem, že kým SNS nevyhrá voľby o funkciu premiéra sa uchádzať nebudem.” povedal predseda strany Andrej Danko.

Slovenská národná strana bola, je a bude koaličným partnerom, ktorý pristupuje k plneniu všetkých svojich úloh zodpovedne. „Osobne svojou činnosťou podporujem ministrov za SNS a poslancov v Národnej rade SR, aby aktívne pracovali“, vyjadril sa predseda SNS Andrej Danko, ktorý trvá na tom, že nič čo by mohlo oslabiť vládnu koalíciu, SNS neurobila a nemieni urobiť.

Ako dodal „chceme a aj urobíme všetko pre to, aby spolupráca troch strán, SNS, Most-Híd a SMER vydržala do roku 2020, aby bola vláda Slovenskej republiky stabilná. Na Slovensku neexistuje iná alternatíva, nakoľko opozičné stany neprejavujú záujem o konštruktívny prístup k politike“.

Slovenská národná strana je súčasťou vládnej koalície a tento status napĺňa svojou činnosťou pre podporu tak vlády, ako aj zlepšovanie života ľudí na Slovensku.

- Reklama -