Danko (SNS): Slovensko bude aj naďalej pokračovať v konzistentnej podpore politiky rozširovania EÚ

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Jedným zo základných politických cieľov návštevy je vyjadriť podporu pre Srbsko a jeho vládu pokračovať v reformných procesoch.  Podporu pri prístupových rokovaniach vyjadril predseda parlamentu Andrej Danko aj na úvodnom rokovaní s predsedníčkou vlády Srbskej republiky Anou Brnabić. „Rád by som ubezpečil Srbov, že Slováci sú ich priatelia. Ak je tu možnosť, že ďalší Slovanský štát bude v Európskej Únii, určite ho podporíme. Pretože aj my, ako malý národ vieme, ako ťažko sa niektoré názory presadzujú.“ Povedal na pracovnom stretnutí predseda NR SR Andrej Danko.

Proces integrácie je veľmi komplikovaný. V tomto smere ponúkame pomoc, či už našimi skúsenosťami z predvstupových rokovaní, alebo s našimi skúsenosťami ako plnoprávneho člena Európskej únie.

„Uisťujem Vás, že Slovensko bude aj naďalej pokračovať v konzistentnej podpore politiky rozširovania Európskej únie. Samozrejme podporujeme integračný proces Srbska. Dlhodobo sme na čele skupiny krajín, ktoré zdôrazňujú, že Belehrad si zaslúži dôveryhodné pokračovanie prístupového procesu.“

Parlamentnú delegáciu zajtra čakajú rokovania s prezidentom Srbskej republiky, rovnako aj s predsedníčkou Národného zhromaždenia Srbskej republiky. Zajtra zároveň predseda NR SR Andrej Danko na pôde srbského Národného zhromaždenia vystúpi s oficiálnym prejavom ako prvý slovenský politik.

- Reklama -